Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Херсонський окружний адміністративний суд покращив умови перебування для людей з інвалідністю

19 квітня 2018, 13:06

Шановні відвідувачі Херсонського окружного адміністративного суду!

Доступність правосуддя для кожної особи забезпечується відповідно до Конституції України та в порядку, встановленому законами України (ч.3 ст. 7 Закону України "Про судоустрій і статус суддів"), що, між іншим, стосується й безперешкодного доступу до приміщень судів маломобільних груп населення (людей з інвалідністю, з тимчасовими порушеннями здоров'я (наприклад, людина на милицях), літніх людей, яким через вік та стан здоров'я важко самостійно пересуватися, вагітних жінок, батьків з дитячими візочками тощо).

Керівництвом Херсонського окружного адміністративного суду з метою доступності до правосуддя постійно вживаються відповідні заходи щодо вирішення питання розміщення у приміщенні суду маломобільних груп населення, яке дозволило б створити гідні умови їх перебування у будівлі та забезпечило б належний рівень захисту їх прав.

Відтепер для людей з вадами зору на дверях кабінетів встановлені таблички, виконані шрифтом Брайля. Таблички вказують на назву кабінету, наприклад: зал судових засідань, канцелярія, приймальня голови суду тощо. Аналогічна інформація (мнемосхема), виконана шрифтом Брайля, на якій ілюструється як орієнтуватись у приміщенні, встановлена в холі суду.

Крім того, у суді забезпечено безперешкодний доступ до залів судових засідань, які знаходяться на першому поверсі. Проте, якщо приміщення, де призначено розгляд Вашої справи знаходиться на іншому поверсі, і вказана обставина створює для Вас труднощі у пересуванні, Ви можете звернутися до секретаря судового засідання з проханням провести засідання у залі на першому поверсі суду. Прийом громадян з інвалідністю також забезпечується на першому поверсі. Додатково повідомляємо, що маломобільні групи населення канцелярією суду обслуговуються поза чергою! До Вашої уваги на стендах у фойє розміщені зразки процесуальних документів та інша корисна інформація.

Також звертаємо Вашу увагу, що на офіційному веб-сайті Херсонського окружного адміністративного суду України (http://adm.ks.court.gov.ua) розміщена необхідна корисна інформація для учасників процесу.

У разі виникнення будь-яких питань стосовно переміщення будівлею суду, надання допомоги у пересуванні, Ви завжди можете звернутися до уповноваженого на забезпечення організації доступу до суду працівника – старшого секретаря суду Олександра Вікторовича Мельниченка (тел. (0552) 48-51-90, inbox@adm.ks.court.gov.ua) або до заступника керівника апарату суду Гладунової О.П. ((0552) 48-51-76). А працівники відділу документального забезпечення і діловодства (канцелярії суду) зможуть надати Вам допомогу в оформленні позовної заяви чи іншого документа. До того ж, в Херсонському окружному адміністративному суді встановлено необхідне обладнання для проведення судових засідань в режимі відеоконференції, що значно спрощує доступ громадян до правосуддя.

 
   
   
   

Ми прагнемо до створення для Вас найкращих умов та максимального комфорту перебування в приміщенні Херсонського окружного адміністративного суду!

 

За повідомленням прес-служби суду