Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

У Лубенському міськрайонному суді проведено гру-квест: "Як захистити свої права у суді"

17 квітня 2018, 15:35

         17 квітня 2018 року до Лубенського міськрайонного суду Полтавської області завітали учні Загальноосвітньої школи №10 та Спеціалізованої школи №6 міста Лубен на гру-квест "Як захистити свої права у суді".

         Гра-квест проводилася як заохочення учасників конкурсу "Суд очима дитини" та з метою налагодження комунікативно-просвітницької роботи суду.

         З вітальним словом та побажаннями цікаво і змістовно провести час до  школярів звернулася керівник апарату суду – Кушнір Людмила Борисівна.

         Згодом  прес-секретар суду – Тетяна Гак довела до відома присутніх план заходу, який включав знайомство школярів із суддею у відставці та працівниками суду, проведення гри-квест «Як захистити свої права у суді» та частування смачненьким.

         Для учасників гри-квесту виступив суддя у відставці – Волювач Олег Васильович, який розповів про професію судді, становлення та розвиток судової системи України, аспекти здійснення правосуддя та відповів на запитання учнів.

         Перед початком гри-квесту було багато сказано про організацію роботи суду, про працівників суду, цікаву розповідь діти отримали і про права дітей,   було процитовано деякі статті конституції у віршах.

         Гру-квест проводили прес-секретар суду Тетяна Гак та консультант суду  Галина Карпець. Усі школярі були розподілені на дві команди "Феміда" та "Правосуддя", учасникам команд роздали емблеми на стрічках. Завданнями команд були пошуки атрибутів судової влади.

         Діти виконували завдання - «Збери речення», «Оберіть пару»,  «Шикуйсь» та «Відгадай що».

Коли всі завдання було вирішено, школярі скомбінували отримані під час вирішення ними завдань літери, склали слово та в залі відшукали необхідні предмети.

         Нагадаємо, що метою заходу було підвищення рівня правової культури майбутнього покоління та виховання поваги до права у школярів, забезпечення прозорості та відкритості діяльності суду, пропагування доступності суду, підвищення рівня обізнаності  з роботою суду.

         Після того, як всі учасники зробили фотографії на згадку, відбулося частування гравців смачненьким, де в приємній та дружній атмосфері діти обговорили участь у грі-квесті та висловили свої побажання на майбутнє.

         Також, нагадаємо що 16 травня 2018 року відбудеться ще одна гра-квест "Як захистити свої права у суді" в приміщенні Лубенського міськрайонного суду для інших 26 учасників конкурсу "Суд очима дитини" (учні ЗОШ №2, ЗОШ №3 та ЗОШ №4).

         Усі фотографії з гри-квесту можна переглянути за посиланням: гра-квест "Як захистити свої права у суді"

 

         За повідомленням прес-служби суду