Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

У Жовтоводському міському суді Дніпропетровської області проведено "День відкритих дверей" для школярів

12 квітня 2018, 14:42

12 квітня 2018 року в Жовтоводському міському суді Дніпропетровської області відбувся захід «День відкритих дверей» для учнів 9-11 класів загальноосвітніх шкіл міста Жовті Води.

Зустріла учнів заступник керівника апарату Жовтоводського міського суду Дніпропетровської області Поліщук З.І.,яка розповіла про історію створення суду, його діяльність та спеціалізацію суддів,ознайомила учнів з порядком пропуску та реєстрації  відвідувачів суду.

Потім відвідувачі були запрошені до канцелярії суду, де старший секретар суду Минько О.В. розповіла про організацію роботи апарату суду, розподіл обов’язків між працівниками, про  реєстрацію,  рух документів, що надходять до суду  та  порядок  роботи  з  ними  в  програмі  Д-3, порядок реєстрації справ різних категорій, порядок ведення обліково–статистичних карток,  а також учні були запрошені до архіву суду, де з захопленням розглядали стелажі зі справами.

З цікавістю та захопленням учні слухали судового розпорядника Коваля О.М., який виклав в доступній формі  інформацію про обов’язки судового розпорядника, про правила поведінки  під час слухання справи,  провів екскурсію приміщенням суду. Учні  мали смогу відвідати   кімнати тимчасового тримання обвинувачених, конвойний блок,  зали судових засідань.

З особливостями своєї професії  ознайомила секретар судового засідання Петренко Н.В., яка інформувала про порядок ведення судового засідання, його фіксування, про можливість проведення судових засідань у режимі відео конференції.

Помічник голови суду Попович О.О.  розкрила поняття судді, які функції він виконує та надала інформацію стосовно атрибутів здійснення правосуддя і наглядно продемонструвала суддівську мантію та нагрудний знак,  в яких суддя обов’язково перебуває при здійсненні правосуддя.

Помічник судді Литвиненко Є.М. розповів про кримінальну відповідальність неповнолітніх та які види покарань за це  передбачені. Навів статистичні дані про скоєння правопорушень неповнолітніми в нашому місті, серед яких найпоширенішими є крадіжки.

По завершенню   заступник керівника апарату суду Поліщук З.І.  висловила сподівання, що проведений захід стане  в нагоді учням, оскільки підвищить рівень їх правової культури й удосконалить правову освіту, а також дасть  можливість зорієнтуватись у виборі майбутньої професії.

Покидали приміщення суду учні сповнені приємних вражень від побаченого та почутого.

Наприкінці було організовано колективне фотографування.

За повідомленням прес-служби суду