Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Апеляційний суд Одеської області скасував ухвалу районного суду щодо співробітника поліції, який обвинувачується в одержані неправомірної вигоди

05 квітня 2018, 16:48

Ухвалою Саратського районного суду Одеської області обвинувальний акт відносно Атанасова В.М., був повернутий військовому прокурору Білгород-Дністровського гарнізону Південного регіону України, як такий, що не відповідає вимогам кримінального процесуального закону.

Атанасов В.М., який працював на посаді інспектора з контролю за обігом зброї у сфері дозвільної системи сектору превенції Білгород-Дністровського відділу поліції головного управління Національної поліції  в Одеський області у спеціальному званні майора поліції, обвинувачується у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ст.368 ч.3 КК України.

Підставою для повернення обвинувального акту відносно Атанасова В.М. військовому прокурору, відповідно до ухвали Саратського районного суду Одеської області, з’явилась невідповідність зазначеного процесуального документа вимогам ст. 291 КПК України та усталеній практиці Європейського Суду з прав людини, а саме  неконкретність обвинувачення,  яке було висунуте Атанасову В.М., та відсутність в обвинувальному акті детального описання всіх елементів складу злочину, передбаченому ст. 368 ч.3 КК України.

Будучи незгодним з ухвалою Саратського районного суду м.Одеси, прокурор подав апеляційну скаргу, у якій поставив питання про скасування зазначеної  ухвали в зв’язку з істотним порушенням судом першої інстанції вимог кримінального процесуального закону.

Розглянувши апеляційну скаргу та матеріали кримінального провадження, апеляційний суд Одеської області погодився з доводами апеляційної скарги військового прокурора та визнав необґрунтованими твердження суду першої інстанції щодо неконкретності висунутого Атанасову В.М. обвинувачення, вказавши на невідповідність висновків суду першої інстанції фактичним обставинам провадження.

За результатами апеляційного розгляду, апеляційна скарга прокурора була задоволена, ухвала Саратського районного суду Одеської області скасована з призначенням кримінального провадження за обвинуваченням Атанасова В.М. у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ст.368 ч.3 КК України, на новий розгляд в Саратському районному суді Одеської області в іншому складі суду зі стадії підготовчого  провадження.

Пошук процесуальних документів по даному кримінальному провадженню можливо здійснити в Єдиному Державному реєстрі судових рішень за № 513/688/17.

 

За повідомленням прес-служби суду