Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Від судді Солом’янського районного суду міста Києва Сергієнко Г.Л. надійшло повідомлення про втручання в її професійну діяльність

02 квітня 2018, 14:41

Суддя Солом’янського районного суду міста Києва Сергієнко Ганна Леонідівна повідомляє, що 15−16 березня 2018 року за її участю проводилося судове засідання щодо розгляду заяви про відвід слідчого судді Солом’янського районного суду міста Києва Фоміна В.А., який розглядав клопотання прокуратури Київської області щодо продовження строку запобіжного заходу підозрюваному.

На думку судді, захисники підозрюваного навмисно затягували судовий розгляд та перешкоджали судді з метою спричинення спливу строків дії попередньої ухвали щодо обрання підозрюваному запобіжного заходу та несвоєчасного початку судового засідання щодо розгляду клопотання про продовження строку дії такого запобіжного заходу їхньому підзахисному.

Адвокат, незадоволений ухвалами про обшук у вказаному кримінальному провадженні, під час судового засідання викрикував образливі вислови на адресу слідчих суддів та заявив, що вже підготував скарги на них до Вищої ради правосуддя.

Суддя зазначає, що на зауваження адвокат не реагував, поводився вкрай агресивно, вступав із нею у суперечки.

Заява про відвід судді Сергієнко Г.Л., яка розглядала заяву про відвід слідчого судді Фоміна В.А., залишена без розгляду як така, що має ознаки зловживання правом на відвід з метою затягування кримінального провадження.

Не погоджуючись із таким рішенням судді, адвокат 16 березня 2018 року подав заяву про відвід судді Сергієнко Г.Л. в іншій судовій справі. На думку судді, відвід їй було заявлено ще до початку розгляду клопотання через винесення рішення напередодні, яким були незадоволені адвокати підозрюваного.

Під час наступного судового засідання адвокати продовжували навмисно затягувати судовий розгляд, перешкоджати його проведенню, поводили себе вкрай агресивно.

Суддя Сергієнко Г.Л. вказує, що через таку поведінку адвокатів змушена була оголосити перерву у судовому засіданні у зв’язку з раптовим погіршенням стану здоров’я.

Суддя вважає, що адвокати у такий спосіб зірвали судове засідання.

На підставі викладеного суддя Солом’янського районного суду міста Києва Сергієнко Г.Л. просить розглянути це повідомлення про втручання в її діяльність як судді щодо здійснення правосуддя та вжити передбачених законодавством заходів щодо забезпечення незалежності суддів.

Відповідно до статті 73 Закону України «Про Вищу раду правосуддя» вказане повідомлення внесено до реєстру повідомлень суддів про втручання в діяльність судді щодо здійснення правосуддя. Вищою радою правосуддя буде проведено перевірку викладених суддею фактів та ухвалено відповідне рішення.

 

 Прес-центр судової влади України