Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Дніпровське регіональне відділення НШСУ проводить підготовку помічників суддів окружних та апеляційних судів

02 квітня 2018, 14:26

2-6 квітня 2018 року в місті Дніпрі місцеве регіональне відділення Національної школи суддів України проводить підготовку 72 помічників суддів окружних та апеляційних судів з Дніпропетровської, Донецької, Кіровоградської та Запорізької областей.

Директор регіонального відділення Олександр Мартиненко привітав слухачів і обговорив з ними очікування від підготовки, а також познайомив з викладацьким складом. Заступник директора Алла Баштанник ознайомила слухачів із програмою підготовки, регламентом роботи заходу та інтерактивними методами навчання слухачів, які використовуються в НШСУ.

У перший день підготовки суддя Максим Таус проведе для слухачів інтерактивні лекції щодо актуальних питань судової реформи відповідно до Стратегії реформування судоустрою, судочинства та суміжних правових інститутів на 2015-2020 роки, а надалі розгляне проблемні питання розгляду справ щодо ДТП в судах першої та апеляційної інстанції.

Про способи захисту цивільних прав і свобод особою розповість суддя Денис Шклярук.

Доцент кафедри адміністративного права, процесу та адміністративної діяльності Дніпропетровського державного університету внутрішніх справ, кандидат юридичних наук Денис Голобородько особливу увагу приділить тлумаченню норм антикорупційного законодавства, конфлікту інтересів і проблемним питанням заповнення електронних декларацій.

Суддя, кандидат юридичних наук Оксана Ярешко акцентує увагу помічників суддів на застосуванні положень Конвенції про захист прав людини і основоположних свобод, практики Європейського суду з прав людини в національній судовій практиці і застосуванні договорів про правову допомогу з іншими державами.

Разом із доцентом кафедри Інституту “Митна академія” Університету митної справи та фінансів, кандидатом юридичних наук Іриною Коросташовою учасники заходу поглиблять теоретичні знання щодо захисту права інтелектуальної власності, майнових та особистих немайнових прав автора. 

Доцент кафедри загальної психології та патопсихології Дніпровського національного університету імені Олеся Гончара, кандидат психологічних наук Аліна Бунас розповість про запобігання ефекту професійного вигорання працівників апарату суду, покращення навичок комунікації у роботі з людьми з особливими потребами, зупиниться на розгляді етичних основ судової діяльності.

Актуальною для учасників підготовки буде інтерактивна лекція судді Тамари Юрлагіної про статус помічників суддів і кваліфікаційні вимоги, а також про практику розгляду судами спорів, що виникають із земельних правовідносин.

Керівник Дніпропетровського обласного об’єднання “Адвокат”, член Ради Спілки адвокатів України Світлана Торопчина-Агалакова обговорить зі слухачами проблему взаємодії судів із засобами масової інформації щодо забезпечення об’єктивного і неупередженого висвітлення діяльності суду.

Доцент кафедри української та іноземних мов Дніпропетровського регіонального інституту державного управління Національної академії державного управління при Президентові України, кандидат філологічних наук Неонілла Баракатова проведе практичне заняття з використанням роздаткового матеріалу, а також разом із слухачами обговорить найбільш поширені помилки, що зустрічаються під час підготовки ділових документів.

Практично значущою для помічників суддів буде інтерактивна лекція з використанням презентації керівника апарату Лілії Ткаченко, яка ознайомить із порядком реєстрації та обліку судових справ, роботою зі статистичною звітністю, підготовкою звітів, узагальнень та інформацій про кількість і стан розгляду суддею справ усіх категорій.

Повний текст програми підготовки помічників суддів окружних та апеляційних судів розміщений на веб-сайті Національної школи суддів України в розділі “Підготовка працівників апаратів судів”.

За повідомленням прес-служби НШСУ