Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Лубенський міськрайонний суд Полтавської області оприлюднив результати анонімного опитування відвідувачів суду

02 квітня 2018, 13:08

         З 01 березня 2018 року по 30 березня 2018 року Лубенський міськрайонний суд Полтавської області провів анонімне опитування відвідувачів суду, яке розроблене та рекомендоване робочою групою з розробки системи оцінювання якості роботи суду за підтримки Проекту USAID «Справедливе правосуддя» з метою підвищення якості надання судових послуг та рівня громадської довіри до суду.

         Як показує діаграма переважну кількість серед відвідувачів суду, які прийняли участь в опитуванні,  склала жіноча стать:

         При цьому вікові межі відвідувачів суду, які стали учасниками опитування, розподілилися наступним чином:

         Тобто, найбільша кількість опитуваних відвідувачів суду мають вік від 26 до 39 років.

         Наявність юридичної освіти у опитуваних має такий вигляд на діаграмі:

         Що показує, що в опитуванні майже на одному рівні прийняли участь як відвідувачі з юридичною освітою, так і без наявності такої.

         Цікавим у анкеті було питання про сприйняття роботи судді: "На Вашу думку, чи було характерним для судді, що розглядав Вашу справу, наступне - неупередженість та незалежність, коректність та доброзичливість, ввічливість, належна підготовка до справи та знання справи, надання можливостей сторонам обґрунтувати свою позицію".  Більшість опитуваних, а це 75% відвідувачів суду, відповіли "цілком так", тобто позитивно оцінили роботу суддів.

         Якість роботи суду оцінена відвідувачами суду в середньому на відмінно 54% і добре 46%.

                

 

         Доступність суду оцінювалася за критеріями та відвідувачі суду учасники опитування визначилися наступним чином: цілком так - 53%, скоріше так - 29% та більш-менш - 18% що виглядає так на діаграмі:

 

         При цьому деякі відвідувачі суду, які взяли участь в опитуванні, висловили свою думку щодо покращення роботи суду:

         1) Доступ до суду людей з обмеженими можливостями утруднений, у зв'язку з відсутністю пандусу та кнопки виклику;

         2) Забезпечення суду більш сучасною технікою;

         3) Кадрове забезпечення посадами суддів,  адже на даний час в суді фактично працює 3 судді, 5 посад є вакантними, що безумовно викликає негативну реакцію з боку відвідувачів через затримку судових засідань або їх перенесення.

         Лубенський міськрайонний суд Полтавської області вдячний відвідувачам суду, що взяли участь в анонімному опитувані. Адже Ваша думка для нас дуже важлива і дає змогу виявити проблемні питання у роботі суду.

 

За повідомленням прес-служби суду