Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

До ВРП надійшло повідомлення про втручання в діяльність судді Харківського апеляційного господарського суду Плахова О.В.

02 квітня 2018, 12:33

Суддя Харківського апеляційного господарського суду Плахов Олексій Вікторович повідомляє, що 12 березня 2018 року до Харківського апеляційного господарського суду надійшли апеляційні скарги на ухвали господарського суду Харківської області за заявою ТОВ «Геронтісса і К» до боржника ТОВ «Пульсар-92» про визнання банкрутом.

Ухвалами Харківського апеляційного господарського суду від 21 березня 2018 року засновнику боржника – фізичній особі поновлено строк на апеляційне оскарження ухвал господарського суду Харківської області та призначено справу до розгляду на 18 квітня 2018 року.

26 березня 2018 року на ім’я судді Плахова О.В. від члена-кореспондента ТОВ «Пульсар-1992» надійшов принизливий, на думку судді, лист. Зокрема, у листі зазначено: «Хочу, чтобы вы знали, что я проклял все живое, что называется вашими именами. Наш разговор продолжим там, где врать невозможно и вам придется за все ответить», «Где деньги, что я дал…за первую инстанцию? Мы проиграли и денег нет и дело не в нашу пользу! Кто мне вернет деньги? Теперь вы хотите еще больше… Где мне их взять? Когда вы нажретесь????».

Суддя вважає, що зміст листа дискредитує судову гілку влади взагалі, оскільки у ньому йдеться про непідтверджені факти упередженості суду та корупції в судовому процесі.

Крім того, на переконання Плахова О.В., підписи однієї і тієї самої особи у вказаному листі та наявних в матеріалах справи документах суттєво відрізняються. Тому суддя висловлює впевненість, що тиск на суд здійснювався від імені апелянта невідомими особами, обізнаними щодо наявності та руху справи про банкрутство та зацікавленими у певному результаті її розгляду.

Суддя Харківського апеляційного господарського суду Плахов О.В. вважає, що у такий спосіб невідомими особами здійснено спробу дискредитувати його як суддю і вплинути на здійснення ним правосуддя у цій справі тоді, коли розгляд апеляційних скарг ще не розпочато.

Відповідно до статті 73 Закону України «Про Вищу раду правосуддя» вказане повідомлення внесено до реєстру повідомлень суддів про втручання в діяльність судді щодо здійснення правосуддя. Вищою радою правосуддя буде проведено перевірку викладених суддею фактів та ухвалено відповідне рішення.

 

 Прес-центр судової влади України