Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Кельменецький райсуд Чернівецької області оприлюднив аналіз розгляду справ щодо злочинів проти власності

02 квітня 2018, 09:06

             Аналіз розгляду справ щодо злочинів  проти власності.

 

За 4 місяці 2018 року в провадженні Кельменецького  районного суду Чернівецької області області знаходилося на розгляді 42 кримінальних провадження, 15 з яких кримінальні провадження по злочинах проти власності, по яких до кримінальної відповідальності було притягнуто 7 осіб і передано на поруки  1 особу,  відносно  3 осіб  винесено вирок із  затвердженням угоди про примирення з потерпілим.

В порівнянні з 1 кварталом 2017 року - надійшло 10 кримінальних проваджень даної категорії, де до кримінальної відповідальності притягнуто 4 особи, щодо  1 особи закрито провадження у зв`язку з відмовою потерпілого від обвинувачення, щодо 3 осіб винесено вироки із затвердженням угоди про примирення.

         Злочини проти власності є однією  із найпоширеніших груп злочинних дій.

         Найбільшу частину  злочинів проти власності в основному вчиняються особами чоловічої статі, які є громадянами України із повною загально-середньою освітою, котрі ніде не навчаються і не працюють та перебувають у віці від 30 до 50 років. Так, у першому кварталі притягнуто до кримінальної відповідальності 6 чоловіків та 1 жінку, щодо 1 чоловіка закрито провадження із передачею його на поруки.

          За вчинення злочинів проти власності по кримінальних провадженнях, розглянутих райсудом за 4 місяці 2014 року призначені такі покарання:

громадські роботи – 3

         штраф – 4

В ході проведення і узагальнення кримінальних проваджень по злочинах проти власності, розглянутих за 4 місяці 2018 року з винесенням вироків, встановлено, що після вступу вироків в законну силу, вироки були вчасно звернуті до виконання, про що свідчать приєднані до вироків документи.

В рахунок відшкодування витрат на проведення експертизи у порядку ч. 2 ст. 124 КПК України з обвинуваченої на користь держави по 1 кримінальному провадженнію даної категорії було винесено рішення про стягнення вартості експертизи.

 

За повідомленням прес-служби суду