Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Основні досягнення ВС за перші 100 днів роботи – формування фахового колективу суду та його відкритість громадськості

30 березня 2018, 09:49

Таку думку висловив голова Касаційного адміністративного суду у складі ВС Михайло Смокович, представляючи  Верховний Суд на форумі «100 днів роботи Верховного Суду» (далі – Форум), організованому  рухом «ЧЕСНО. Фільтруй суд!» та Центром демократії та верховенства права (CEDEM).

Розповідаючи про перші результати роботи Верховного Суду, Михайло Смокович зазначив, що наразі розробляється реєстр правових позицій ВС, який розміщуватиметься на офіційному веб-сайті і буде доступний усім зацікавленим особам. «З наступного понеділка повинен запрацювати реєстр правових позицій Великої Палати ВС, а потім поступово з’являтимуться відповідні реєстри правових позицій усіх касаційних судів у складі ВС», – повідомив голова КАС ВС.

Михайло Смокович також розповів про те, що у Верховному Суді розроблено шаблон нової структури судового рішення ВС, який уже зараз застосовує більшість суддів ВС, а незабаром мають застосовувати всі без винятку. «Нова структура рішення Верховного Суду дуже вдала, зручна для використання і зрозуміла сторонам у справі, які отримують такі рішення», – зауважив Михайло Смокович.

На Форумі учасники підбили перші підсумки роботи за 100 днів новоствореного Верховного Суду, обговорили досягнення та виклики, з якими стикаються у суді. Також учасники Форуму обговорили продуктивність та дієвість Верховного Суду на шляху до забезпечення єдності судової практики.

У роботі Форуму взяли участь Голова Вищої кваліфікаційної комісії суддів України Сергій Козьяков, керівник Головного департаменту правової політики АПУ Костянтин Красовський, директор Центру демократії та верховенства права (CEDEM) Тарас Шевченко, експерт судової групи «Реанімаційний Пакет Реформ» Роман Куйбіда, а також представники міжнародних організацій, експерти та представники громадянського суспільства.

За повідомленням прес-служби суду