Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Сьогодні Київський районний суд м. Полтави відвідали студенти

27 березня 2018, 16:51

     Сьогодні, 27.03.2018 року, Київський районний суд м. Полтави відвідали студенти 2 курсу Полтавського коледжу нафти і газу ПНТУ ім. Ю.Кондратюка та викладач права Коваленко Світлана Василівна.

     Консультантом суду, Калініченко Лілією Вікторівною, було проведено для студентів невеличкий екскурс по існуючій системі судоустрою України, ознайомлено з організацією роботи та діяльністю суддів та апарату Київського районного суду м. Полтави. Для прикладу, доведено до відому статистику розгляду справ за 2017 рік.

     Заступником керівника апарату суду, Почепецькою Надією Олександрівною, проведено бесіду зі студентами щодо розгляду кримінальних проваджень, вчинених неповнолітніми та покарань за їх скоєння. Наведено порівняльну статистику 2017 – І кварталу 2018 року результатів розгляду даних справ.

     

     Інспектор, капітан внутрішньої служби Київського районного сектору Полтавського міськрайонного відділу з питань пробації Північно-Східного міжрегіонального управління з питань виконання покарань та пробації міністерства юстиції Гнітій Альона Андріївна розповіла про діяльність, організацію та специфіку роботи відділу, а саме щодо питань виконання таких покарань як обмеження, позбавлення волі та адміністративний арешт. Повідомлено про заклади виконання покарань, які розташовані на території Полтавської області, зокрема, щодо неповнолітніх.  

   

     Метою відвідин було не лише ознайомлення студентів з особливостями діяльності суду, але й підвищення правової свідомості та правової культури неповнолітніх юнаків.

     Зустріч пройшла інформативно, цікаво, невимушено та позитивно! Студенти отримали вичерпні відповіді на свої запитання та залишилися задоволеними та приємно здивованими теплим прийомом і пізнавальною розповіддю про роботу суду та відділу з питань пробації.  

     Сподіваємося, що подібні заходи допоможуть розвинути високий рівень правової свідомості та правової культури студентської молоді.

За повідомленням прес-служби суду