Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Голова КАС ВС Михайло Смокович привітав кандидатів на посаду суддів

27 березня 2018, 10:46

26 березня 2018 року в Інституті післядипломної освіти Київського національного університету імені Тараса Шевченка відбулось урочисте відкриття спеціальної підготовки кандидатів на посаду судді в рамках добору суддів місцевих судів як продовження судової реформи.

З вітальним словом виступив голова Касаційного адміністративного суду у складі Верховного Суду Михайло Смокович.

«Конституційні вимоги до судді – це, в першу чергу, компетентність і доброчесність. Деякі судді під час судової реформи не прийняли ці вимоги і звільнилися із суддівського корпусу. Я дуже радий, що ви такі сміливі і, не дивлячись на певну недовіру суспільства до суддівського корпусу, йдете за своїм покликанням», – сказав Михайло Смокович.

Голова КАС ВС висловив переконання, що законодавець максимально повно і цілісно забезпечив правовий статус судді для якісного добору і доброчесного здійснення суддею правосуддя на професійній основі.

«Ми покладаємо на вас великі надії і віримо, що ви приєднаєтеся до суддівського корпусу з новими силами, знаннями та баченням, і ми будемо разом відновлювати довіру суспільства до суду»,– резюмував Михайло Смокович.

Він побажав кандидатам у судді успішного навчання, складання кваліфікаційного іспиту і якомога скорішого призначення на почесну і складну посаду судді.

За повідомленням прес-служби суду