Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Хмельницький міськрайонний суд поновив права незаконно переміщеного працівника

26 березня 2018, 16:20

До Хмельницького міськрайонного суду  звернулась жінка  з позовом до міського комунального підприємства ринок «Ранковий» про визнання незаконним та скасування наказів, поновлення на роботі, стягнення заробітку за вимушений прогул та моральної шкоди. На обгрунтування вимог позивачка зазначила, що працювала начальником дільниці, однак в зв’язку з тим, що  очолювала ініціативну групу підприємців ринку, щоб дохід від підприємницької діяльності надходив до місцевого бюджету та щоб  підприємці ринку були забезпечені належними умовами для здійснення підприємницької діяльності, її було переведено в зв’язку з виробничою необхідністю на іншу дільницю. Такі дії керівництва комунального підприємства позивачка пов’язує із її конфліктом з адміністрацією ринку  у зв’язку із зверненням підприємців ринку до міського голови щодо зловживань останніми своїми обов’язками.

Судом було скасовано наказ про переведення, оскільки позивачка не надавала згоди на переведення, про що вказала на спірному наказі, крім того наказ не був вмотивований в частині виробничої необхідності.

Крім того, було скасовано наказ про оголошення догани за невиконання наказу про переміщення, позбавлення премії на період дисциплінарного стягнення, а також стягнуто на користь позивача моральну шкоду, оскільки жінка є матір’ю одиначкою, в якої на утриманні неповнолітня дитина.

В частині вимог про поновлення на роботі та стягнення середнього заробітку, позивачу було відмовлено, оскільки жінку не було звільнено із займаної посади.

Рішення суду чинності не набрало та може бути оскаржено протягом 30 днів до Апеляційного суду Хмельницької області.

 

За повідомленням прес-служби суду