Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Апеляційний суд Одеської області відхилив апеляційну скаргу особи, яка обвинувачується у вчиненні ДТП зі смертельними наслідками в стані алкогольного сп’яніння

26 березня 2018, 13:40

Вироком Овідіопольського районного суду Одеської області до 5 років позбавлення волі без позбавлення права керування транспортними засобами за вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ст.286 ч.2 КК України, був засуджений сорокатрирічний мешканець с.Санжійка Овідіопольського району Одеської області  - Л.А.О.

Відповідно до вироку місцевого суду, Л.А.О., який на підставі постанови Овідіопольского районного суду Одеської області був позбавлений права керування транспортними засобами, перебуваючи в стані алкогольного сп’яніння, здійснював керування автомобілем марки «Ваз 21063», рухаючись зі швидкістю біля 100 км/год по вул. Леніна в с.Дальник Овідіопольского району Одеської області. Під час свого руху Л.А.О., втративши контроль над керуванням своїм автомобілем, виїхав на зустрічну смугу руху, де вчинив зіткнення з автомобілем «Mitsubishi Lancer», що рухався йому назустріч, після чого виїхав за межі проїзної частини та в`їхав у двір одного з будинків, де зіткнувся з автомобілем «КАМАЗ 5511», запаркованим у дворі. Внаслідок зазначеної дорожньо-транспортної пригоди, пасажир автомобілю марки «Ваз 21063», яким керував Л.А.О., отримав тяжкі тілесні ушкодження, від яких помер у лікарні.        

Будучи незгодним з вироком місцевого суду в частині призначеного покарання через його надмірну суворість, Л.А.О. оскаржив вирок до апеляційного суду Одеської області. Також до апеляційного суду з апеляційною скаргою звернувся представник цивільного позивача – володільця автомобіля «Mitsubishi Lancer», який наполягав на зміні вироку в частині відмови в задоволенні його позовних вимог до МТСБ України про стягнення матеріальної шкоди у розмірі 50 000 грн., внаслідок пошкодження автомобіля в результаті ДТП.

Розглянувши апеляційні скарги Л.А.О., апеляційний суд погодився з висновками суду першої інстанції щодо виду та міри покарання, призначеного Л.А.О., та відмовив йому в задоволенні апеляційної скарги.

Одночасно, апеляційний суд прийшов до висновку про обґрунтованість доводів апеляційної скарги представника цивільного позивача, та, скасувавши вирок Овідіопольського районного суду Одеської області в частині вирішення цивільного позову про відшкодування майнової шкоди, ухвалив стягнути з МТСБ України на користь володільця пошкодженого автомобіля «Mitsubishi Lancer» матеріальну шкоду у розмірі 50 000 грн.      

Пошук процесуальних документів по даному кримінальному провадженню можливо здійснити в Єдиному державному реєстрі судових рішень за №509/4288/15-к.

За повідомленням прес-служби суду