Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

У Нетішині судили екс-посадовця Хмельницької АЕС за неподання декларації

26 березня 2018, 12:18

Штрафом у розмірі 42500 грн. покарав Нетішинський міський суд колишнього начальника відділу організації підготовки персоналу навчально-тренувального центру ВП «ХАЕС» ДП «НАЕК» «Енергоатом». Феміда визнала його винним в умисному неподанні суб’єктом декларування декларації особи, уповноваженої на виконання функцій держави, передбаченої Законом України «Про запобігання корупції» (ст.366-1 КК України). Крім того, його позбавили права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю з виконанням функцій держави або місцевого самоврядування строком на 1 рік

Як встановив суд, будучи посадовцем, наділеним повноваженнями здійснювати організаційно-розпорядчі функції, а саме – керівництво окремою ділянкою роботи на ВП «ХАЕС» ДП «НАЕК» «Енергоатом» – він був суб’єктом декларування і після свого звільнення у 2016 році мав би подати декларацію особи, уповноваженої на виконання функцій держави. Проте повідомлення підприємства задекларувати свої статики за той рік чоловік проігнорував. Хоча за подібних умов – неподання декларації за 2015 рік – вже притягувався до дисциплінарної відповідальності.

Такі дії обвинувачений у суді пояснив серед іншого тим, що його посади немає у переліку посадових осіб Хмельницької атомної електростанції, які є суб’єктами декларування, затвердженому генеральним директором.

Утім, слідчий суддя зазначив, що суб’єкти декларування визначені Законом України «Про запобігання корупції» (а.с 144-146). А там вказано, що до них відносяться працівники, які наділені повноваженнями здійснювати організаційно-розпорядчі чи адміністративно-господарські функції. Відтак його вину в інкримінованому кримінальному правопорушенні суд визнав доведеною.

Вирок не набрав законної сили і може бути оскаржений до апеляційної інстанції.

За повідомленням прес-служби суду