Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суд притягнув до адміністративної відповідальності двох перукарок за здійснення господарської діяльності без державної реєстрації

22 березня 2018, 14:53

21 березня 2018 року Скадовський районний суд Херсонської області розглянув два протоколи про адміністративні правопорушення стосовно громадянок, які здійснювали господарську діяльність (надання перукарських послуг) без державної реєстрації як суб’єкта господарювання, чим вчинили правопорушення, передбачене ч. 1 ст. 164 КУпАП.

Матеріали про адміністративне правопорушення надійшли до суду від Головного управління Державної фіскальної служби у Херсонській області за результатами проведення 20 лютого 2018 року перевірки щодо здійснення підприємницької діяльності у місті Скадовську на території приміщення, обладнаного під перукарню.

В ході судових засідань по справам громадянка О. вину не визнавала, а громадянка В. – визнавала повністю.

Разом з тим, в обох справах вина громадянок О. та В. підтвердилася показами свідків, допитаними у судових засіданнях, відомостями, що містяться в протоколах про адміністративне правопорушення, актами обстеження та фототаблицями.

Громадянок О. та В. кожну піддано адміністративному стягненню у виді штрафу в розмірі однієї тисячі неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, що складає 17 000,00 грн.

Крім того, кожній доведеться сплатити і судовий збір у розмірі 352 грн. 40 коп.

Постанови суду не набрали законної сили та можуть бути оскаржені в апеляційному порядку протягом 10 днів.

Пошук в ЄДРСР судових рішень по вказаним провадженням можна здійснити за номерами 663/354/18 та 663/357/18.

 

Примітка:

Стаття 164. Порушення порядку провадження господарської діяльності

Провадження господарської діяльності без державної реєстрації як суб'єкта господарювання або без одержання ліцензії на провадження певного виду господарської діяльності, що підлягає ліцензуванню відповідно до закону, чи здійснення таких видів господарської діяльності з порушенням умов ліцензування, а так само без одержання дозволу, іншого документа дозвільного характеру, якщо його одержання передбачене законом (крім випадків застосування принципу мовчазної згоди), - тягне за собою накладення штрафу від однієї тисячі до двох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з конфіскацією виготовленої продукції, знарядь виробництва, сировини і грошей, одержаних внаслідок вчинення цього адміністративного правопорушення, чи без такої.

За повідомленням прес-служби суду