Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Проведено семінар на тему: «Взаємодія Оржицького районного суду Полтавської області із ЗМІ»

22 березня 2018, 14:27

21 березня 2018 року. в приміщенні Оржицького районного суду Полтавської області для працівників апарату суду було проведено семінар на тему "Взаємодія Оржицького районного суду Полтавської області зі ЗМІ".

        Зокрема наголошено, що на сьогоднішній день створення ефективної системи взаємодії судів і ЗМІ є одним з пріоритетних напрямків демократизації в сучасній Україні. І працівники суду і працівники мас-медіа мають не лише чітко усвідомлювати важливість такої діяльності, а й самі її провадити. Не можливо забезпечити справедливе та ефективне судочинство, якщо воно не є відкритим для громадськості. Саме цього вимагають сучасні демократичні стандарти судочинства.

        Свобода ЗМІ, як невід’ємна складова свободи виявлення поглядів, має винятково важливе значення в суспільстві, що базується на верховенстві права. Однак таке право не є абсолютним, а надто в площині здійснення судочинства. 

Свобода слова має узгоджуватися з іншими правами людини, передусім — з правом особи на справедливий та неупереджений суд. Саме на такий принцип спираються міжнародні стандарти взаємодії судів та ЗМІ, визначені в базових правових актах у сфері захисту прав людини та діяльності міжнародних органів. Принципи доступу журналістів до суду мають відповідати  загальним європейським стандартам інформаційних стосунків судів і ЗМІ та правовим позиціям Європейського суду з прав людини.

 

 

За повідомленням прес-служби суду