Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Кадрові питання апарату суду в контексті судової реформи

22 березня 2018, 11:49

21–23 березня 2018 року в місті Києві Національна школа суддів України проводить підготовку спеціалістів із питань персоналу місцевих та апеляційних судів Вінницької, Житомирської, Київської, Черкаської, Чернігівської областей та міста Києва.

У ході підготовки заступник начальника управління кадрової роботи – начальник відділу організаційного забезпечення проходження державної служби та антикорупційного моніторингу Верховного Суду України Оксана Комар розповість про актуальні на сьогодні кадрові питання ліквідації та утворення нових судів, ознайомить з особливостями попередження працівників державної служби про зміни в організації праці, з особливостями й етапами проведення конкурсу  на зайняття вакантних посад державної служби, розгляне з учасниками проблемні питання утворення конкурсних комісій та оформлення відомостей результатів конкурсу.

Професор кафедри парламентаризму та політичного менеджменту Національної академії державного управління при Президентові України, кандидат юридичних наук, доцент Ростислав Марчук під час інтерактивної лекції про актуальні питання запобігання та протидії корупції детально зупиниться на найважливіших моментах роботи системи електронного декларування, розповість про етапи фінансового контролю за поданням декларацій та роль у цьому процесі кадрової служби суду.

Начальник відділу по роботі з персоналом Національної школи суддів України Олег Цимбалюк поділиться знаннями щодо порядку виконання спеціалістами з питань персоналу вимог законодавства про військовий обов’язок та військову службу, надасть практичні рекомендації щодо дотримання гарантій та пільг працівникам, призваним на строкову службу.

Корисними та актуальними будуть заняття судді Авдіївського міського суду Донецької області Олени Панченко щодо дотримання принципів гендерної політики в організації роботи судів. Цікавою буде презентація та поради щодо орієнтації й адаптації новопризначених працівників, їх наставництва, яке є важливою передумовою для психологічно комфортного входження працівників у новий колектив. Не менш важливими будуть поради та конкретні засоби мотивації і стимулювання персоналу, методики прогнозування та попередження конфліктів всередині колективу. Особливу увагу викладач приділить питанням щодо доступу до публічної інформації та захисту персональних даних у частині розпорядження інформацією про особу, що міститься в базах персональних даних судів.

За повідомленням прес-служби НШСУ