Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Цивільний та кримінальний аспекти Конвенції про захист прав людини у світлі практики Європейського суду з прав людини

21 березня 2018, 13:11

20 березня 2018 року в місті Києві Національна школа суддів України проводить тренінг для помічників суддів окружних та апеляційних судів “Практика застосування Європейської Конвенції з прав людини та практики Європейського суду з прав людини (цивільний і кримінальний аспект статті 6 ЄКПЛ)”.

Для проведення тренінгу запрошено викладачів-тренерів – суддю Полтавського окружного адміністративного суду Олександра Кукобу та суддю Жовтневого районного суду міста Кривого Рогу Дніпропетровської області Ігоря Чайкіна.

Учасники тренінгу дізнаються про європейську систему захисту прав людини з навчального відеоролика, опрацюють тести до нього, обговорять ефективність та недоліки в застосуванні Конвенції про захист прав людини і основоположних свобод та практики Європейського суду з прав людини в національній судовій практиці.

Тренери зосередять увагу на розгляді особливостей застосування статті 6 Конвенції, зокрема, у розрізі цивільного та кримінального аспектів. Помічники суддів зможуть навчитися правильно надавати оцінку обгрунтованості клопотань про обрання запобіжного заходу та втручання у права, гарантовані статтями 5, 8 Конвенції.

Після попереднього опрацювання рішень у справах “Серявін та інші проти України”, “Гарнага проти України” слухачі самостійно визначать, які порушені права розглядав Європейський суд у рішеннях по цих справах.

Для роботи в малих групах учасникам тренінгу запропонують для вирішення одну із модельних справ із подальшою презентацією свого варіанта рішення.

Наостанок, перед підведенням підсумків тренінгу, аудиторія матиме змогу пройти міні-тестування для самоконтролю та більш ефективного закріплення вивченого матеріалу.

За повідомленням прес-служби НШСУ