Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Працівники Апеляційного суду Вінницької області вшанували пам'ять воїнів-визволителів Вінниччини

20 березня 2018, 15:48

Сьогодні, 20 березня, минає 74 роки відтоді, як Вінниччину та обласний центр визволено від нацистських загарбників у Другій світовій війні 1939-1945 років. З цієї нагоди, аби вшанувати пам’ять полеглих воїнів, представниці апеляційного суду – керівник апарату Наталя Король, помічник судді Ольга Романенко та секретар судового засідання Лілія Кирилюк поклали квіти до Меморіалу Слави на площі Європейській у Вінниці. Для кожної 20 березня – особливий день.

«Рідний брат моєї бабусі загинув на війні, коли усі святкували перемогу: 9 травня 1945 року. Підірвався на міні. Прабабуся так плакала за ним, що втратила зір», – розповідає Наталя Король.

Прадід Лілії Кирилюк теж не повернувся з поля бою: пропав безвісти, а родич Ольги Романенко,  дев’яностодвохлітній Євген Першаков, на фронті воював зв’язківцем. За бойові заслуги він нагороджений орденами Вітчизняної війни II ступеня і «За мужність», має 28 медалей.    

 

Вшанували пам'ять визволителів Вінниччини керівники міста й області, представники неурядових організацій та громадськості.

     За повідомленням прес-служби суду