Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

ВРП тимчасово, строком на два місяці, відсторонила суддю Дніпровського районного суду міста Києва Юлію Іваніну від здійснення правосуддя

20 березня 2018, 14:10

Доповідач – член Вищої ради правосуддя Микола Гусак поінформував, що рішенням Другої Дисциплінарної палати Вищої ради правосуддя від 20 березня 2017 року № 534/2дп/15-17 суддю Дніпровського районного суду міста Києва Іваніну Ю.В. притягнуто до дисциплінарної відповідальності та застосовано до неї дисциплінарне стягнення у виді внесення подання Вищій раді правосуддя про звільнення її з посади судді.

Дисциплінарну справу стосовно судді Іваніної Ю.В. відкрито на підставі заяви заступника Генерального прокурора України Бачуна О.В. від 5 грудня 2014 року про проведення спеціальної перевірки стосовно судді Іваніної Ю.В. відповідно до Закону України «Про відновлення довіри до судової влади в Україні» з огляду на прийняття нею рішень про обрання запобіжних заходів у вигляді тримання під вартою щодо осіб – учасників масових акцій протесту в період з 21 листопада 2013 року до дня набрання чинності цим Законом у зв’язку з їх участю у таких акціях.

До Вищої ради правосуддя 20 квітня 2017 року надійшла скарга судді Іваніної Ю.В. та адвоката Мацка В.В. на рішення Другої Дисциплінарної палати Вищої ради правосуддя від 20 березня 2017 року № 534/2дп/15-17 про притягнення судді Іваніної Ю.В. до дисциплінарної відповідальності.

За результатами розгляду скарги Вища рада правосуддя ухвалила рішення від 25 січня 2018 року № 173/0/15-18, яким змінено рішення Другої Дисциплінарної палати ВРП від 20 березня 2017 року № 534/2дп/15-17 про притягнення судді Дніпровського районного суду міста Києва Іваніної Ю.В. до дисциплінарної відповідальності та застосовано до неї дисциплінарне стягнення у виді подання про тимчасове, на два місяці, відсторонення від здійснення правосуддя з позбавленням права на отримання доплат до посадового окладу судді та обов’язковим направленням до Національної школи суддів України для проходження курсу підвищення кваліфікації слідчих суддів з подальшим кваліфікаційним оцінюванням для підтвердження нею здатності здійснювати правосуддя у відповідному суді.

2 березня 2018 року Другою Дисциплінарною палатою до Вищої ради правосуддя внесено подання та матеріали дисциплінарної справи стосовно відсторонення судді Дніпровського районного суду міста Києва Іваніної Ю.В. від здійснення правосуддя.

З огляду на викладене Вища рада правосуддя вирішила подання Другої Дисциплінарної палати Вищої ради правосуддя задовольнити; тимчасово,строком на два місяці,відсторонити суддю Дніпровського районного суду міста Києва Іваніну Юлії Вікторівну від здійснення правосуддя з позбавленням права на отримання доплат до посадового окладу судді та направленням судді до Національної школи суддів України для проходження курсу підвищення кваліфікації слідчих суддів і подальшим кваліфікаційним оцінюванням для підтвердження здатності судді здійснювати правосуддя у відповідному суді; доручити Національній школі суддів України забезпечити проходження суддею Дніпровського районного суду міста Києва Іваніною Юлією Вікторівною підвищення кваліфікації з метою подальшого кваліфікаційного оцінювання для підтвердження нею здатності здійснювати правосуддя у відповідному суді.

 Прес-центр судової влади України