Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Комсомольський міський суд Полтавської області провів екскурсію для школярів

20 березня 2018, 13:57

12.03.2018 року до Комсомольського міського суду Полтавської області завітали учні 8-А класу ЗОШ І-ІІІ ступенів № 2 м. Горішні Плавні з класним керівником Наталією Юріївною Литвиновою, а також журналісти «Телерадіокомпаніїї «ГОК».

Заступник керівника апарату суду Оксана Олександрівна Васютченко провела учням екскурсію кабінетами суду, розповіла про історію Комсомольського міського суду Полтавської області, організацію роботи суду, посадові обов’язки секретарів суду, помічників суддів, секретарів судового засідання, консультанта суду (по роботі із персоналом), консультанта суду (по роботі із систематизацією законодвства), керівника апарату суду та заступника керівника апарату суду.

Діти ознайомилися з роботою канцелярії суду, дізналися про автоматизовану систему документообігу суду «КП «Д-3», технічний засоби фіксування судового процесу, що використовуються працівниками судів. Старший секретар суду Анна Олексіївна Діденко коротко розповіла про роботу архіваріуса суду та секретарів канцелярії.

Найбільше учнів зацікавила робота секретаря судового засідання та помічника судді, оскільки секретар судового засіднання присутній разом із суддею у судових засіданнях, а помічник судді вивчає матеріали справи, здійснює підбір законодавства та матеріалів судової практики, необхідних для розгляду конкретної судової справи.

Під час спілкування діти ставили багато запитань, більшість питань були повֹ’язані з таємницею нарадчої кімнати, із тим, як суддя ухвалює рішення у справі, також дітей цікавив процес розгляду справ у режимі відеоконференцзв’язку та аудіофіксування судового засідання за домогою технічних засобів.

Наостанок, суддя Олег Володимирович Солоха дав інтерв’ю журналістам «Телерадіокомпаніїї «ГОК», де розповів про процедуру оптимізації судів України, про те, що Комсомольский міський суд Полтавської області та Козельщинський районний суд Полтавської області реорганізуються у Горішньоплавнівський окружний суд Полтавської області, про причини недовіри до судової влади, а також про право громадян на доступ до правосуддя.

 

За повідомленням прес-служби суду