Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Апеляційний суд залишив без змін рішення суду про притягнення депутата Сумської міської ради до адмінвідповідальності

19 березня 2018, 11:41

Апеляційний суд розглянув апеляційну скаргу депутата Сумської міської ради на постанову Зарічного районного суду м. Суми, якою його було визнано винним у вчиненні адмінправопорушення та притягнено до відповідальності.

Як вбачається з матеріалів справи, посадовець порушив вимоги фінансового контролю. Він не сповістив Національне агентство із запобігання корупції про суттєві зміни в майновому стані, а саме придбання в листопаді 2017 року автомобіля марки Skoda Octavia. Таким чином, порушив вимоги ч. 2 ст. 52 Закону України «Про запобігання корупції».

31 січня 2018 року правоохоронними органами було складено протокол про вчинення ним адміністративного правопорушення та передано до суду першої інстанції. Суд, визнавши депутата винним у вчиненні адміністративного правопорушення, передбаченого ч.2 ст. 172-6 КУпАП, наклав на нього стягнення у вигляді штрафу в сумі 1700 грн.

Обґрунтовуючи свою апеляційну скаргу, депутат зазначав, що він не знав про необхідність в 10-денний термін сповістити НАЗК про придбання автомобіля. Натомість вже 14 січня 2018 року подав щорічну декларацію, в якій вказав про факт придбання автомобіля Skoda Octavia А7. Мети приховування інформації про покупку вказаного автомобілю він не мав. Корупційних дій ніколи не вчиняв.

В свою чергу прокурор заперечував проти апеляційної скарги, зазначаючи, що представник органу місцевого самоврядування не міг не знати про такі вимоги законодавства, оскільки для депутатів проходять навчання щодо запобігання корупції.

Апеляційний суд, розглянувши матеріали адміністративного правопорушення, залишив постанову місцевого суду без змін.

За повідомленням прес-служби суду