Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

У Вищій раді правосуддя розпочато цикл навчання з питань пожежної безпеки та надзвичайних ситуацій для працівників секретаріату

15 березня 2018, 17:15

15 березня 2018 року відбулося навчання перших груп працівників  секретаріату Ради з питань пожежної безпеки  та надзвичайних ситуацій відповідно до розпорядження керівника секретаріату Вищої ради правосуддя Сергія Пушкаря щодо затвердження переліку заходів на виконання положень Порядку управління надзвичайними ситуаціями у ВРП.

На виконання вимог зазначеного Порядку та з метою набуття працівниками Вищої ради правосуддя необхідних знань і навичок, які дадуть змогу мінімізувати наслідки надзвичайних ситуацій у ВРП, розроблено плани навчання та проведення практичних занять з питань пожежної безпеки та надзвичайних ситуацій.

Для налагодження навчального процесу із числа працівників ВРП сформовано відповідні групи. Кожна група працівників буде навчатися згідно з календарним графіком за скороченою та повною програмами. Окрема група буде проходити підготовку на базі Шевченківського районного управління Головного управління Державної служби з надзвичайних ситуацій України у місті Києві.

Учасники навчання мали можливість проаналізувати причини виникнення пожеж та типові помилки у поведінці під час цієї надзвичайної події на прикладі навчального відеоролика. Організатор навчального заходу −  начальник управління з питань управління майном та контролю за його використанням Володимир Власов наголосив, що зазвичай до виникнення людських жертв призводить відсутність у працівників навичок щодо дій в разі виникнення пожежі та службова недбалість.

Крім того, він озвучив статистичні дані про кількість пожеж та людських жертв в Україні, назвав основні умови і причини поширення вогню. Згідно з планом навчання працівників Ради поінформовано про способи гасіння вогню підручними засобами, місця розміщення засобів пожежогасіння та їх використання, правила поведінки і евакуації працівників ВРП під час пожежі, визначення місця збору у разі евакуації.

 Після завершення навчального процесу із працівниками ВРП буде проведено співбесіду в межах вивченого теоретичного матеріалу та практичні заняття щодо евакуації з будівлі Вищої ради правосуддя.

Переглянути фотоальбом

Прес-центр судової влади України