Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Триває співпраця з Українсько-канадським Проектом підтримки судової реформи в Україні

15 березня 2018, 17:00

14 березня  2018  року у Вищій раді правосуддя відбулася зустріч Голови ВРП Ігоря Бенедисюка з делегацією Українського-канадського Проекту підтримки судової реформи в Україні. Від Проекту участь у зустрічі взяли директор напряму міжнародного співробітництва Офісу Уповноваженого з питань федеральних суддівських справ Канади Олег Шаков, старший координатор міжнародних програм Офісу Уповноваженого з питань федеральних суддівських справ Канади Наталія Городецька, директор із юридичних та освітніх питань Групи міжнародного співробітництва Національного суддівського інституту Канади, а також менеджер Проекту Ігор Осика. Від секретаріату Вищої ради правосуддя участь у зустрічі взяли начальник відділу міжнародного співробітництва Владислав Гуртенко та начальник управління інформації та забезпечення комунікаційної діяльності, координатор Робочої групи Комунікаційного комітету системи правосуддя, керівник Прес-центру судової влади України Оксана Лисенко.

Мета зустрічі – обговорення результатів спільної роботи, планів подальшої діяльності, а також підготовка до засідання Керівного комітету Проекту  16 березня 2018 року за участю членів Комунікаційного комітету системи правосуддя.

Як наголосив Голова Вищої ради правосуддя Ігор Бенедисюк, співпраця із Проектом у сферах розвитку судових комунікацій, удосконалення дисциплінарних процедур, посилення суддівської незалежності та інших є одним із важливих напрямів співпраці Вищої ради правосуддя та Проекту. 

Під час зустрічі  Оксана Лисенко поінформувала про результати реалізації проекту у сфері комунікації за 2017 рік, а також про плани на 2018 рік, розроблені за результатами зустрічі 12 березня 2018 року Робочої  групи Комунікаційного комітету системи правосуддя та представників Українсько-канадського Проекту підтримки судової реформи в Україні.

О.Лисенко доповіла, що під час засідання Проектом спільно з Робочою групою Комунікаційного комітету системи правосуддя заплановано такі заходи: проведення на початку червня 2018 року за підтримки Проекту Другого загальнонаціонального форуму «Незалежні суди та вільні ЗМІ: розширення можливостей співпраці»; розробка НШСУ одноденного очного курсу для прес-секретарів щодо комунікації; розробка спільно з Проектом низки методичних посібників для посилення комунікаційної спроможності судів, інформування про  роботу інституту суддів-спікерів, підтримки  діяльності регіональних центрів судової комунікації тощо.

Водночас було прийнято рішення спільно з ДСА України та за підтримки Проекту продовжувати роботу із розроблення алгоритму дій та посібників для судів щодо дій у надзвичайних ситуаціях, організації виїзних засідань, розвитку адміністрування в судах тощо.

Під час зустрічі було погоджено подальші плани співпраці Вищої ради правосуддя та Українсько-канадського Проекту підтримки судової реформи в Україні у сфері розвитку судових комунікацій, удосконалення дисциплінарних процедур, посилення суддівської незалежності, організації роботи судів, адміністрування судів тощо.

Переглянути фотоальбом

Прес-центр судової влади України