Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Підозрюваній у хабарництві апеляційний суд обрав новий запобіжний захід

15 березня 2018, 14:50

 

Сьогодні, 15 березня, колегія суддів під головуванням Раїси Нешик скасувала ухвалу слідчого судді міського суду, якою підозрюваній у хабарництві працівниці Вінницької облдержадміністрації обрано запобіжний захід – нічний домашній арешт.

«Застосувати щодо Швець цілодобовий домашній арешт з 15 березня по 1 травня та зобов’язати  її прибувати на виклик слідчого, прокурора і суду, здати на зберігання закордонний паспорт, заборонити спілкування з потерпілими та свідками», – йдеться в новій ухвалі апеляційного суду.

У судовому засіданні підозрювану захищали троє адвокатів, які просили суд залишити в силі ухвалу міського суду. А от представник Генеральної прокуратури України подав клопотання про обрання Оксані Швець найсуворішого запобіжного заходу – тримання під вартою. Його апеляційну скаргу суд задовольнив частково.

Нагадаємо, що 2 березня начальниці Управління дозвільної діяльності, природоохоронних програм, моніторингу та зв’язків з громадськістю Департаменту агропромислового розвитку, екології та природних ресурсів Вінницької облдержадміністрації Оксані Швець оголошено підозру у скоєнні злочину, передбаченого ч.3 ст. 368 Кримінального кодексу України (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою). За версією слідства, з допомогою посередника вона вимагала та отримала від підприємця 40 тисяч гривень неправомірної вигоди. Така «ціна» дозволу на викид у повітря шкідливих речовин. 

До речі, як повідомили в Департаменті агропромислового розвитку, екології та природних ресурсів облдержадміністрації, сьогодні Оксану Швець звільнено з посади.

                                                                                                                                                                                                                                                               

 За повідомленням прес-служби суду