Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Начальник ТУ ДСА України у Черкаській області презентувала представникам правоохоронних органів можливості програми «Електронний суд»

15 березня 2018, 16:00

14 березня 2018 року в приміщенні прокуратури Черкаської області за участю прокурора Черкаської області Сергія Овчаренка, голови Придніпровського районного суду Черкаської області Віктора Угорчука, начальника ГУНП в Черкаській області Валерія Лютого, начальника ТУ ДСА України у Черкаській області Світлани Шевченко відбулася робоча нарада у форматі «круглого столу»,  присвячена обговоренню щодо впровадження обміну електронними копіями документів між органами прокуратури Черкаської області та Придніпровським районним судом м. Черкаси, а також актуальним питанням розгляду клопотань слідчих та, або прокурорів про застосування заходів забезпечення кримінального провадження, залучення експертів, надання дозволів на проведення обшуків тощо, у зв’язку зі змінами до КПК України, які набирають чинності після 15.03.2018 року.

Також, на нараді були присутні заступники прокурора області, керівники структурних підрозділів прокуратури області, керівники Черкаської, Звенигородської, Золотоніської, Смілянської та Уманської місцевих прокуратур та керівник апарату Придніпровського районного суду м. Черкаси.

В рамках круглого столу голова Придніпровського районного суду м. Черкаси Віктор Угорчук окреслив основні проблемні питання, які можуть виникнути в процесі взаємодії правоохоронних органів, судових органів та органів прокуратури в умовах законодавчих змін та запропоновано можливі варіанти оптимізації процесу розгляду клопотань слідчих та, або прокурорів про застосування заходів забезпечення кримінального провадження, залучення експертів, надання дозволів на проведення обшуків тощо у встановлені строки, які забезпечуватимуть ефективність судочинства та гарантії прав громадян на судовий захист.

Начальник ТУ ДСА України у Черкаській області Світлана Шевченко висвітлила можливості електронного обміну документами між учасниками судового процесу, зокрема з правоохоронними органами, в рамках програми «Електронний суд», окресливши його переваги, а саме скорочення часу надходження процесуальних документів, справи до суду та часу на їх розгляд суддею, а також зменшення витрат бюджетних коштів на поштові відправлення.  

Керівник апарату Придніпровського районного суду м. Черкаси Леся Дзюман презентувала програму впровадження електронного обміну копіями документів між органами прокуратури та Придніпровським районним судом м. Черкаси, як одного з шляхів підвищення ефективності взаємодії в умовах законодавчих змін.

Начальника ТУ ДСА України у Черкаській області Світлана Шевченко підтримала запропонований варіант вирішення проблем взаємодії суду та правоохоронних органів та підтвердила готовність ТУ ДСА України у Черкаській області всіляким чином сприяти забезпеченню реалізації вказаної програми.

На завершення заходу, учасники наради обмінялися думками з приводу озвученої інформації, та висловили сподівання, що спільними зусиллями законодавчі зміни будуть гідно запровадженні в реальність.

За повідомленням прес-служби суду