Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

У Славуті суд взяв під варту офіцера військкомату

15 березня 2018, 15:43

Обрати підозрюваному запобіжний захід у вигляді тримання під вартою строком на 10 днів – таку ухвалу виніс Славутський міськрайонний суд офіцеру одному з об’єднаних міських військових комісаріатів Хмельниччини. Його підозрюють у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 368 КК України – «Прийняття пропозиції,обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою».

За версією досудового слідства, військовослужбовець пообіцяв сестрі призовника на строкову службу до Збройних сил України вирішити питання про надання йому відстрочки. Ціна питання – 8 тис. грн.. У день передачі вказаної суми офіцера затримали, а вже наступного дня йому оголосили про підозру у вчиненні корупційного злочину.

Зважаючи, що існують ризики, передбачені ст. 177 КПК України, зокрема, що підозрюваний  має реальну можливість переховуватися від органів досудового розслідування і суду, перешкоджати розслідуванню, чинити тиск на свідків та заслухавши думку учасників судового розгляду, Феміда визнала обґрунтованим обрання йому найсуворішого запобіжного заходу.

Як альтернативу, визначила і розмір застави – 88100 грн. Внести її можна протягом усього строку дії ухвали – до 23 березня 2018 року.

Нагадаємо, згідно зі статтею 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

За повідомленням прес-служби суду