Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Обвинуваченому у смертельній ДТП, що сталася у Соколівці на Ярмолинеччині, суд виніс вирок

13 березня 2018, 16:01

Несправна автівка, нетверезий водій, недотримання правил дорожнього руху – усе це коштувало життя молодій жінці. Автокатастрофа, в якій загинула 31-річна дунаєвчанка, сталася 21 листопада 2017 року в с. Соколівка Ярмолинецького району. Її та ще двох жінок знайомий одноліток зголосився підвезти до станції Дунаївці.

Будучи напідпитку, чоловік сів за кермо свого «Nissana», але навіть не встиг виїхати за межі рідного села, як в’їхав у задню частину причепа вантажівки «ЗИЛ», що рухалася попереду. Пасажирка, що сиділа на передньому сидінні, загинула на місці ДТП, дві інших – отримали травми різного ступеня тяжкості. Про це йдеться у вироку Ярмолинецького районного суду.

Як встановив суд, порушуючи правила дорожнього руху, обвинувачений діяв легковажно і самовпевнено, не обрав безпечної швидкості та не дотримався безпечної дистанції. Крім того, за висновками інженерно-технічної експертизи, у його автомобіля були несправними рульове керування та ходова частина, про що ймовірно міг знати водій до аварії.

Ярмолинецький районний суд визнав чоловіка винним за інкримінованою йому ч. 2 ст. 286 КК України – порушення правил безпеки дорожнього руху особою, яка керує транспортним засобом, що спричинило смерть потерпілого і призначив покарання – 5 років ув’язнення з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк 3 роки. Потерпілій, матері загиблої жінки, він має відшкодувати 133 тис. грн.. моральної шкоди.

Разом з тим Феміда зважила, що обвинувачений не має кримінального минулого, натомість має позитивні характеристики, утримує малолітню дитину і батьків похилого віку, є учасником бойових дій АТО, а також врахувала думку потерпілої, якій він вже відшкодував 57 тис. грн.. моральної шкоди і яка просила не позбавляти його волі, тож застосувала до нього ст. 75 КК України і звільнила від відбування призначеного покарання у виді позбавлення волі з однорічним іспитовим строком.

Вирок ще не набрав законної сили і може бути оскарженим до апеляційного суду області.

За повідомленням прес-служби суду