Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Завідувачка дитсадка – під цілодобовим домашнім арештом та без посади

13 березня 2018, 15:08

Учора, 12 березня, колегія суддів Апеляційного суду Вінницької області під головуванням Євгена Нагорняка залишила під цілодобовим домашнім арештом завідувачку одного з могилів-подільських дитсадків Ларису Волошину. Також вона погодилася з рішенням суду першої інстанції про відсторонення начальниці від посади.

Адвокат підозрюваної намагався довести, що цілодобовий домашній арешт – надто суворий запобіжний захід, бо він порушує конституційні права Лариси Волошиної, зокрема, право на працю. Говорив, вона – єдина годувальниця в сім’ї.  Живе разом з хворою матір’ю, дочкою, зятем і внуком.

Водночас, як наголосив прокурор, цілодобовий домашній арешт і відсторонення від посади гарантуватимуть, що завідувачка не тиснутиме на свідків, не підробить фінансово-господарські документи та не ховатиметься від органів досудового розслідування та суду. За його словами, усі необхідні документи в Лариси Волошиної ще не вилучені: на письмову вимогу правоохоронців вона папери не надала.

Як встановило слідство, з вересня 2011-ого по липень 2015-ого року підозрювана привласнила понад 180 тисяч гривень, виділених з міського бюджету Могилева-Подільського. Діяла ж вона за таким сценарієм: фіктивно оформила на роботу 13 людей та підробляла їхні підписи у відомостях про виплату зарплатні. «Працівники» гроші не отримали.

До речі, 15 січня цього року завідувачці дитсадка оголосили підозру про вчинення злочинів, передбачених ч.1 ст.366 України (внесення до офіційних документів завідомо неправдивих відомостей, видача службовою особою завідомо неправдивих офіційних документів), ч.2 і ч.3 ст.191 Кримінального кодексу України (заволодіння чужим майном шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем;  заволодіння чужим майном шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем, вчинені повторно).

За повідомленням прес-служби суду