Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Не зійшлися характерами або чому найчастіше розлучаються полончани

05 березня 2018, 11:10

Одруження – одна з найвизначніших подій в житті людини. Воно символізує народження сім’ї та нового етапу в житті – життя подружнього.  Адже вдалий шлюб – це не випадковість. Він можливий лише тоді, коли люди знають, чого вони хочуть і як вони можуть цього досягти . Гарна і надійна  сім'я - це  човен,  а в човні, щоб плисти разом усе життя, треба вміти домовлятись. Якщо є  непорозуміння, то вирішувати їх, а не втікати .

 Але, на жаль, в житті не все так просто. Обираємо за покликом серця свою другу половинку,  а не вміємо прощати одне одному  недоліки та слабкості. Ще вчора були закоханими та щасливими, сьогодні уже не йдемо на компроміс.

Полонський районний су Хмельницької області протягом 2018 року  розглянув 105 справ про розірвання шлюбу,  у 85 із них – шлюб розірвано.  Позивачами у справах були 29 чоловіків та 76 жінок.

 

 Чому розпадаються сім'ї? Якщо говорити про причини розлучень, то перший рядок у списку в нашому суді  займе такий привід:

 

  1. Не зійшлися характерами - має під собою цілком реальне підгрунтя. Людям важко ужитися один з одним, все сімейне життя полягає в тому, що чоловік і жінка вчаться співіснувати разом, поважаючи права і бажання партнера. Якщо подружжя різні за темпераментом, у них принципово різні погляди на питання організації побуту, виховання дітей, тощо, їм складно знайти компроміс для підтримки тривалих, гармонійних відносин30 справ;
  2. Матеріальні труднощі. Як правило, відповідальність за нестачу грошей у родині покладають на чоловіка. У результаті дружина звинувачує свого чоловіка, дорікаючи його в невмінні або небажанні заробляти. Такі відносини недовговічні 22 справи;
  3. Згубні пристрасті одного з подружжя. Скільки сімей розбив алкоголь? Через цей напійдіти  ростуть без батьків, сумно, але навіть ці факти не зупиняють чоловіків перед  задоволенням розслабитися за допомогою пляшки пива. Алкоголізм робить спільне сімейне  життя нестерпним18 справ;
  4. Подружня невірність. Зраду  можна  зрозуміти,  пояснити,  але  ось  пробачити  дуже складно.  Багато  хто  просто  не  бажає  миритися  з  подібним ставленням партнера і подають на розлучення - 13 справ ;
  5. Неготовність до шлюбу. Часто такі пари приймають рішення одружитися в любовної ейфорії. А про те, що таке сімейне життя, вони поняття не мають. Результатом такого шлюбу будуть нескінченні сварки, небажання слухати і чути один одного, йти на поступки, жертвувати  собою чи чим-небудь, щоб зберегти шлюб11 справ;
  6. Фізичне насильство в сімї. Якщо ваша половинка піднімає на вас руку – на це є причина. Причина у ваших відносинах один до одного, або просто чоловік тиран. Потрібно знайти через спілкування між подружжям причини , які викликають агресію. Але для цього потрібно мати спільне бажання11 справ.

 

Полонський районний суд  за минулий рік надав сторонам строки на примирення по 42 справах, 17 сімейних пар  із яких примирилися.

 

Діаграма: Кількість справ про розірвання шлюбу за 2017 рік

 

 

Для статистики :  У Полонське районне відділення державної реєстрації актів цивільного стану Головного територіального управління у Хмельницькій області  за 2017 рік   в  м. Полонному було  подано заяв про одруження – 210 (із них у  Полонському районі – 34), зареєстровано шлюбів – 206 (із них у Полонському районі - 34).

 Отже, за 2017 рік було зареєстровано 206 шлюбів, 85 – розірвано ( кожна 2-3 сім’я розпалася).

 Єдине, що хочеться сказати: бережіть свою половинку, піклуйтеся про неї. Постарайтеся зберегти зернятко Вашої любові, посадіть його в красивий горщик, забезпечте йому гарний догляд і з нього виросте чудове деревце, яке обов'язково обдарує Вас своїми плодами.   І сімейне життя набагато краще самотності як для чоловіка, так і для жінки.

 

За повідомленням прес-служби суду