Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

до Іллінецького районного суду Вінницької області на День відкритих дверей завітали учні 9-го класу Іллінецького навчально-виховного комплексу "Загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів - гімназія №2"

02 березня 2018, 15:33

23 лютого 2018 року до Іллінецького районного суду Вінницької області на День відкритих дверей завітали учні 9-го класу Іллінецького навчально-виховного комплексу "Загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів - гімназія №2".

Зустрічала гостей керівник апарату Самофал О.В., яка розповіла про становлення Іллінецького районного суду Вінницької області, його історію та структуру, а також про судову систему загалом. Крім того ознайомила їх з правилами поведінки в суді.

Школярі мали змогу ознайомитись із роботою суду зсередини. Вони завітали до відділу прийому та реєстрації, де консультант суду Онищук Ю.А. пояснила учням, як саме здійснюється прийом та реєстрація вхідної кореспонденції суду та процес автоматичного розподілу справ та показала справи про адміністративні правопорушення.

В канцелярії суду діти мали змогу побачити ведення кримінальних проваджень, цивільних та адміністративних справ. Старший секретар суду Танасієнко О.І. показала учням кримінальні провадження та розповіла про їх рух у суді.

 

По тому учні мали змогу потрапити до архіву суду, в якому зберігаються справи минулих років. Керівник апарату Самофал О.В. ознайомила гостей зі специфікою роботи в архіві, повідомила, хто і як може замовити копію рішення, який порядок надання інформації, як відбувається знищення справ, строк зберігання яких закінчився та показала найстаріші рішення суду.

Після екскурсії по суду школярі повернулись до зали судового засідання, де з учасниками заходу провів бесіду голова суду Шелюховський М.В., який одразу ж запросив до себе у крісло судді старосту класу. Він розповів про роботу судді, категорії справ, які розглядаються в місцевих судах, про загородження, яке відокремлює обвинувачених (підсудних), засуджених від складу суду та присутніх, що відповідає європейським стандартам, про розгляд справ у режимі відеоконференцзвязку за участі присяжних та ін. Дав відповіді на запитання дітей та вчителя.

По завершенню зустрічі школярі, разом зі своїм класним керівником Дудюком Сергієм Юрійовичем, подякували організаторам за цікавий, пізнавальний, насичений захід.

За повідомленням прес-служби суду