Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суд виніс вирок чоловіку, що обкрадав своїх односельців

02 березня 2018, 16:20

Ізяславський районний суд визнав винним жителя одного із сіл району в крадіжці, поєднаній з проникненням у приміщення, та вчиненні закінченого замаху на таємне викрадення чужого майна повторно, поєднане з проникненням у сховище ( ст. ст. 185 ч. 3, 15 ч. 2, 185 ч. 3 КК України).

Як встановив суд, 57-річний чоловік вночі 12 жовтня 2016 року взяв вдома візок і попрямував до господарства односельця. Знявши незамкнений замок, зайшов у господарське приміщення і вивіз звідти пустий газовий балон. Та далеко з ним не заїхав – на подвір’ї його застала господиня, котра й викликала поліцію.

Та ласого до чужого майна чоловіка це не зупинило: майже через 2 місяці потому за подібним сценарієм він виніс з господарського приміщення своєї сусідки цілий мішок меду та консервації. Та поживитися знову не встиг – жінка вийшла на гавкіт собаки й скрип снігу, побачила сусіда з накраденим добром і викликала поліцію.

Оцінивши усі докази, суд прийшов до висновку, що вина у вчиненні інкримінованих чоловіку злочинів доведена. Своїм вироком Феміда призначила остаточне покарання – 3 роки і 1 місяць ув’язнення, звільнивши від його відбування з 2-річним іспитовим строком (на підставі ч. 1 ст. 75 КК України).  

Вирок не набрав законної сили і може бути оскаржений до апеляційного суду області.

Прес-служба Апеляційного суду Хмельницької області