Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

До ВРП надійшло повідомлення судді Красноармійського міськрайонного суду Донецької області Філь О.Є. про втручання в її діяльність

02 березня 2018, 10:16

 Суддя Красноармійського міськрайонного суду Донецької області Філь Олена Євгенівна повідомляє, що 27 лютого 2018 року близько 16:00 два працівники управління захисту економіки в Донецькій області Департаменту захисту економіки Національної поліції України вчинили дії, які призвели до порушення роботи суду.

 Зокрема, прибувши до кабінету керівника апарату суду, співробітники поліції без надання ухвали слідчого судді або іншого письмового розпорядження намагалися здійснити збір інформації в не передбачений законом спосіб, а саме отримати інформацію про відповідальну особу з організації роботи щодо запобігання корупції у Красноармійському міськрайонному суді Донецької області, а також мали намір допитати працівників суду щодо подання декларації про отримані доходи суддею Данилів С.В. та суддями у відставці Пелепою Ю.К. та Воробйовим С.О.

Після отримання інформації від керівника апарату суду про ситуацію, що склалася в приймальні, Філь О.Є. запросила вказаних осіб до свого службового кабінету. Особи відмовилися надати будь-які пояснення та документи, які б посвідчували їх повноваження щодо збору інформації.

Працівників управління захисту економіки в Донецькій області Департаменту захисту економіки Національної поліції України попросили звільнити приміщення і не відволікати працівників суду від виконання їхніх обов’язків, із чим вони не погодилися та почали телефонувати невідомій особі для отримання вказівок щодо своїх подальших дій. На вимоги судді припинити порушення правил знаходження у приміщенні суду особи не реагували, розмовляли підвищеним тоном та зневажливо.

На думку судді Красноармійського міськрайонного суду Донецької області Філь О.Є., такі дії працівники правоохоронних органів вчинили з метою незаконного тиску на неї як на голову суду, підриву її авторитету та авторитету суду загалом.

Відповідно до статті 73 Закону України «Про Вищу раду правосуддя» вказане повідомлення внесено до реєстру повідомлень суддів про втручання в діяльність судді щодо здійснення правосуддя. Вищою радою правосуддя буде проведено перевірку викладених суддею фактів та ухвалено відповідне рішення.

 Прес-центр судової влади України