Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

ВРП відсторонила суддю Дарницького районного суду міста Києва Цимбал І.К. від здійснення правосуддя на чотири місяці

01 березня 2018, 14:25

 

 

Доповідач – член Вищої ради правосуддя Вадим Беляневич повідомив, що рішенням Третьої Дисциплінарної палати Вищої ради правосуддя від 19 липня 2017 року № 2164/3дп/15-17 притягнуто до дисциплінарної відповідальності суддю Дарницького районного суду міста Києва Цимбал Ірину Костянтинівну та застосовано до неї дисциплінарне стягнення у виді подання про тимчасове відсторонення від здійснення правосуддя на чотири місяці з позбавленням права на отримання доплат до посадового окладу судді, направленням судді до Національної школи суддів України для проходження курсу підвищення кваліфікації та подальшим кваліфікаційним оцінюванням для підтвердження здатності судді здійснювати правосуддя у відповідному суді.

Дисциплінарну справу стосовно судді Цимбал І.К. відкрито на підставі заяви заступника Генерального прокурора України Бачуна О.В., в якій зазначено, що суддя Цимбал І.К. обрала запобіжний захід у вигляді тримання під вартою щодо особи – учасника масових акцій протесту в період з 21 листопада 2013 року до дня набрання чинності Законом України від 8 квітня 2014 року № 1188-VII «Про відновлення довіри до судової влади в Україні» у зв’язку з його участю у таких акціях, а тому повинна пройти перевірку відповідно до пункту 3 частини першої статті 3 цього Закону. Також підставами для відкриття дисциплінарної справи стосовно зазначеної судді стали заява громадянина С., який вказав на те, що суддя обрала стосовно нього запобіжний захід у вигляді тримання під вартою, та заява громадянина Б., до якого суддя Цимбал І.К. застосувала адміністративне стягнення у вигляді позбавлення права керування усіма видами транспортних засобів строком на три місяці.

До Вищої ради правосуддя 18 серпня 2017 року надійшла скарга адвоката Подосінова А.О. в інтересах судді Дарницького районного суду міста Києва Цимбал І.К. на рішення Третьої Дисциплінарної палати Вищої ради правосуддя про притягнення її до дисциплінарної відповідальності.

За результатами розгляду вказаної скарги Вища рада правосуддя ухвалила рішення від 30 січня 2018 року, яким залишила без змін рішення Третьої Дисциплінарної палати Вищої ради правосуддя від 19 липня 2017 року про притягнення до дисциплінарної відповідальності судді Дарницького районного суду міста Києва Цимбал І.К.

16 лютого 2018 року Третьою Дисциплінарною палатою Вищої ради правосуддя внесено до Вищої ради правосуддя подання та матеріали дисциплінарної справи стосовно відсторонення судді Дарницького районного суду міста Києва Цимбал І.К. від здійснення правосуддя.

Вища рада правосуддя ухвалила подання Третьої Дисциплінарної палати Вищої ради правосуддя задовольнити, тимчасово, строком на чотири місяці, відсторонити суддю Дарницького районного суду міста Києва Цимбал Ірину Костянтинівну від здійснення правосуддя з позбавленням права на отримання доплат до посадового окладу судді та направленням судді до Національної школи суддів України для проходження курсу підвищення кваліфікації слідчих суддів та застосування процесуальних норм, передбачених Кодексом України про адміністративні правопорушення, з подальшим кваліфікаційним оцінюванням для підтвердження здатності судді здійснювати правосуддя; доручити Національній школі суддів України забезпечити проходження суддею Дарницького районного суду міста Києва Цимбал Іриною Костянтинівною підвищення кваліфікації з метою подальшого кваліфікаційного оцінювання для підтвердження нею здатності здійснювати правосуддя у відповідному суді.

За повідомленням ВРП