Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Розгляд справи стосовно водія, який скоїв  ДТП, внаслідок якого  загинула людина, призначено на 11 квітня 2018 року  

27 лютого 2018, 10:09

 

             Громадянин Б., 1958 року народження, обвинувачується в скоєнні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 286 КК України за порушення правил безпеки дорожнього руху під час керування транспортним засобом, що спричинило потерпілому середньої тяжкості тілесні ушкодження та призвело до смерті  останнього.                                           

             20.11.2006 року, в темний час доби, на ділянці автодороги  Одеса-Рені, обвинувачений водій Б. керуючи автомобілем марки «Мазда-Фамілія» не впевнившись в безпеці виконуваного маневру, з метою виконання обгону, рухався в попутному напрямку транспортного засобу  та виїхав на смугу зустрічного руху, де допустив зіткнення з рухомим на зустріч автомобілем. Внаслідок скоєного  ДТП  пасажир автомобіля марки «Мазда-Фамілія» громадянин К. отримав небезпечні для життя тілесні ушкодження, що призвело до смерті  останнього.

Відповідно до постанови Біляївського районного суду Одеської області  від 21.06.2007 року обвинуваченого громадянина Б. було оголошено в розшук, при встановленні його місця знаходження застосовано до нього запобіжний захід у вигляді утримання під вартою в ОСІ-21 м Одеса.

22.01.2018 року з Біляївського ВП ГУНП в Одеській області надійшло повідомлення про встановлення фактичного місцезнаходження громадянина Б. і неможливість виконання вищевказаної постанови суду, оскільки останній перебував на обліку, як особа-інвалід І групи, що підтверджується довідкою КУ «Кодимської ЦРЛ», що унеможливлювало  його змісту в ІТТ за станом здоров'я.

06 лютого 2018 року було відновлено провадження по кримінальній справі. 26 лютого 2018року розгляд справи відкладено у зв’язку з неявкою громадянина Б. за станом здоров’я на 11 квітня 2018 року.

 

За повідомленням прес-служби суду