Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

У Жидачівському райсуді Львівської області проведено "День відкритих дверей"

26 лютого 2018, 16:14

26 лютого 2018 року в Жидачівському районному суді Львівської області проведено День відкритих дверей. З вітальним словом до учнів Жидачівського професійного ліцею звернулася керівник  апарату Віра Особа, яка  ознайомила учасників заходу з діяльністю суду, інноваційними підходами до роботи, а також зазначила, що проведення таких заходів позитивно впливає на формування правосвідомості громадян та рівня довіри до суду.

У доступній, для запрошених формі,  роз’яснено порядок надання та отримання інформації з  питань  звернення до суду,  а  також  як необхідно поводити себе під час слухання справи, поінформовано про негативні наслідки порушення правил поведінки в суді.

Першим кроком цього ознайомлення стало відвідування зали судового засідання, де учасникам заходу було продемонстровано загородження, яке відокремлює учасників судового процесу  і обвинувачених (підсудних) від складу суду  і присутніх, що відповідає європейським стандартам. В ході бесіди з’ясовано, які саме місця в залі судового засідання займають суддя, прокурор, адвокат, секретар судового засідання, обвинувачений,  дізнались про функції та роль кожного з них.

Юні відвідувачі радо поспілкувались з судовим розпорядником, який розповів про символи судової влади, наглядно продемонстрував суддівську мантію і нагрудний знак, в яких суддя обов’язково перебуває при здійсненні правосуддя, розповів як працює система відеоконференцзв’язку суду.

Наприкінці заходу було переглянуто просвітницький фільм "Життя справи у суді" створений Регіональним центром комунікації громадськості з судами та Зарічним районним судом м. Суми, за сприяння Агенства США з міжнародного розвитку(USAID), що роз’яснює основні етапи проходження судової справи.

Сповнені приємних вражень від проведеного заходу, студенти разом з своїм наставником подякували організаторам за цікавий, пізнавальний  та  насичений захід і висловили бажання стосовно подальших зустрічей.

Керівник апарату суду побажала учням успіхів у навчанні та натхнення.

На завершення  – фото на згадку.

 

За повідомленням прес-служби суду