Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Задоволено позов Вознесенської місцевої прокуратури Миколаївської області в інтересах держави

26 лютого 2018, 12:03

14 лютого 2018 року Господарський суд Миколаївської області задовольнив позов керівника Вознесенської місцевої прокуратури Миколаївської області в інтересах держави в особі Веселинівської  районної державної адміністрації, Головного управління Держгеокадастру в Миколаївській області про дострокове розірвання договору оренди земельної ділянки та повернення земельної ділянки у розпорядження держави.

Ураховуючи, що відповідач (приватний підприємець) порушив цільове призначення земельної ділянки, що суперечить прямій вказівці в договорі щодо використання земельної ділянки за цільовим призначенням і завдало шкоди земельним ресурсам держави, суд дійшов висновку, що неналежне виконання відповідачем зобов'язання, обумовлених договором, є істотним порушенням договору в розумінні ст. 651 ЦК України.

Отже, вимоги прокурора про дострокове розірвання договору оренди землі суд визнав обґрунтованими й такими, що підлягають задоволенню. Суд прийняв рішення розірвати достроково договір оренди землі, укладений між Веселинівською районною державною адміністрацією та приватним підприємцем. Останнього зобов’язано повернути земельну ділянку площею 15,2 га, яка розташована за межами території Катеринівської сільської ради Веселинівського району Миколаївської області, у розпорядження держави в особі Головного управління Держгеокадастру в Миколаївській області.

 За повідомленням прес-служби суду