Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Судова колегія Фрунзенського райсуду м. Харкова у справі теракту біля Палацу спорту у м. Харкові перебуває на стадії дослідження 16 томів письмових доказів кримінального провадження

21 лютого 2018, 10:19

Судова колегія Фрунзенського райсуду м. Харкова у справі теракту біля Палацу спорту у м. Харкові перебуває на стадії дослідження 16 томів письмових доказів кримінального провадження.

Наближається дата сумної трагедії, що відбулася 22 лютого 2015 року під час мирної ходи по проспекту Петра Григоренко (колишній проспект Маршала Жукова) біля Палацу спорту на території Немишлянського району м. Харкова.

Жахливий теракт забрав життя чотирьох громадян України, одинадцять осіб постраждало, отримавши тілесні ушкодження різного ступеню тяжкості.

Колектив Фрунзенського районного суду м. Харкова висловлює співчуття родинам загиблих і поранених, а також звертається до усіх учасників кримінального провадження та представників громадськості, із розумінням та обґрунтованим терпіння ставитися до процесу ретельного, повного, об’єктивного та неупередженого судового розгляду усіх обставин вказаної трагедії для ухвалення справедливого судового рішення.

Поділяючи важливість справедливого та оперативного розгляду кримінального провадження стосовно обвинувачених у цій жахливій трагедії, вважаємо за необхідне проінформувати громадян по хід розгляду справи.

Судовий розгляд кримінального провадження стосовно трьох осіб, яким органом досудового розслідування висунуто обвинувачення: двом особам за ч. 5 ст. 27, ч. 3 ст. 258, ч. 1 ст. 263 Кримінального кодексу України (співучасть у вчиненні терористичного акту, а також незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами), одній особі за ч.3 ст. 258, ч. 1 ст. 263 Кримінального кодексу України проводиться Фрунзенським районним судом м. Харкова (вчинення терористичного акту, а також незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами).

Потерпілими по справі визнані близькі особи та родичі загиблих, постраждалі від вказаного злочину. У якості учасників кримінального провадження беруть участь 22 особи.

На даний час відбувається розгляд справи по суті в складі колегії суддів Фрунзенського районного суду м. Харкова. До складу колегії суддів входять:  головуючий – суддя Горпинич О.В., члени колегії - судді Бондарєва І.В., Шарко О.П.

Судова колегія перебуває на стадії дослідження письмових доказів по справі, які містяться в 16 томах кримінального провадження. Чергове судове засідання призначено на 21лютого 2018 року об 11:30  .

Представники суддівського корпусу Фрунзенського районного суду м. Харкова звертають увагу учасників кримінального провадження та усіх осіб, які з нетерпінням чекають на вирок суду, що обов’язком суддів є точне і неухильне додержання процесуальних строків у сукупності з об’єктивним розглядом кримінальних справ. Саме судді несуть особисту відповідальність як за своєчасний, такі якісний розгляд справ. Попри недоукомплектованість складу суддів Фрунзенського районного суду м. Харковата через зміну складу колегії суддів суд здійснює усі можливі заходи для забезпечення як найшвидшого остаточного вирішення вказаної справи. Судом по вказаній справі було призначено вже 120 судових засідань.

Водночас передумовою належного розгляду справи є участь учасників судового провадження у всіх судових засіданнях, з яких, приблизно, 85 судових засідань відкладено  за клопотаннями обвинувачених та їх захисників, а також у зв’язку із неявкою захисників. Інші судові засідання відкладено в зв’язку із закінчення робочому часу, неявки сторін та інших учасників кримінального провадження, перебування суддів на лікарняному. 

Завданням правосуддя у кримінальних справах є ефективність його здійснення і забезпечення невідворотності покарання щодо осіб, винуватих у вчиненні злочину, або виправдання невинуватих, дотримання принципу щоб кожний, хто вчинив кримінальне правопорушення, був притягнутий до відповідальності в міру своєї вини, проте жоден невинуватий не був обвинувачений або засуджений, жодна особа не була піддана необґрунтованому процесуальному примусу і щоб до кожного учасника кримінального провадження була застосована належна правова процедура.

За повідомленням прес-служби суду