Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Голова Верховного Суду взяла участь у презентації важливого для інвесторів закону

19 лютого 2018, 09:57

15 лютого 2018 року Голова Верховного Суду Валентина Данішевська взяла участь у презентації Закону України «Про товариства з обмеженою та додатковою відповідальністю».

Учасники заходу обговорили ключові нововведення Закону «Про товариства з обмеженою та додатковою відповідальністю». Особливу увагу звернули на механізм нового для України – гнучкого та європейського – регулювання багатьох аспектів діяльності  цих товариств. У ході зустрічі було відзначено, що новий закон будується на  принципах диспозитивності регулювання, прозорості діяльності товариств, передбачає нові інструменти залучення кредитних та фінансових ресурсів, захист прав міноритарних учасників, нові підходи до врегулювання питань вступу до товариства спадкоємців  та зменшує ризики рейдерства.

Валентина Данішевська зауважила, що на даний момент зацікавленість суспільства у прийнятті закону та увага до нього є надзвичайно великими, адже ТОВ наразі є найбільш поширеною формою ведення підприємницької діяльності – в Україні їх діє більше 500 тисяч. Прийняття Закону України «Про товариства з обмеженою та додатковою відповідальністю» має позитивно вплинути на ведення бізнесу в Україні, сприятиме вдосконаленню законодавства та підвищенню інвестиційної привабливості економіки.

Голова Верховного Суду наголосила на важливості формування належного  розуміння прописаних у законі положень та висловила сподівання, що Асоціація правників України буде активно співпрацювати із суддями для проведення спільних навчальних заходів, конференцій та семінарів.

Захід організовано Асоціацією правників України спільно з Офісом Національної інвестиційної ради при Президентові України.

За повідомленням прес-служби суду