Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Повідомлення судді Голосіївського районного суду міста Києва Шкірая М.І. про втручання

13 лютого 2018, 13:12

Суддя Голосіївського районного суду міста Києва Шкірай Микола Іванович повідомляє, що у його провадженні перебуває цивільна справа за позовом публічного акціонерного товариства «Укрсоцбанк» про визнання недійсною додаткової угоди.

Під час судового засідання 5 лютого 2018 року судді стало відомо, що представником позивача у вказаній справі заявлено відвід судді з посиланням на наявність обставин, що викликають сумнів в неупередженості або об’єктивності судді.

Представником позивача в заяві про відвід судді зазначено, що протягом останніх трьох років суддею у справах, стороною в яких є банківські установи, у 90 % випадків рішення були ухвалені на користь банківських установ. Однак у заяві наголошується на іншій обставині для відводу судді – проведення журналом «Антикорупційний вісник «Ваша Надія» журналістського розслідування щодо судді Шкірая М.І. − його професійної діяльності, кількості ухвалених «сумнівних» рішень та майнового стану. Зокрема, вказано про дослідження декларації судді за 2016 рік та наведено інформацію про вартість певних об’єктів власності судді, наявність грошових коштів.

Також зазначено про направлення журналістських запитів до податкових та інших органів і про намір здійснити публікацію щодо професійної діяльності та майнового стану судді Шкірая М.І. в наступному номері журналу.

Крім того, представником позивача до заяви про відвід долучено ксерокопію посвідчення, відповідно до якого він є головним редактором журналу «Антикорупційний вісник «Ваша Надія», а також відомості, ніяк не пов’язані із судовою справою.

Суддя вважає, що у такий спосіб представник позивача не лише зловживає процесуальними правами, подавши необґрунтовану заяву про його відвід, в задоволенні якої відмовлено ухвалою Голосіїівського районного суду міста Києва, а й здійснює спробу тиску, щоб перешкодити судді виконувати свої службові обов’язки або добитися неправосудного рішення.

Відповідно до статті 73 Закону України «Про Вищу раду правосуддя» вказане повідомлення внесено в реєстр повідомлень суддів про втручання в діяльність судді щодо здійснення правосуддя. Вищою радою правосуддя буде проведено перевірку фактів, викладених суддею, та ухвалено відповідне рішення.

 

 Прес-центр судової влади України