Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

ВРП продовжила строк тимчасового відсторонення від здійснення правосуддя голови Дружківського міського суду Донецької області Молібоги Г.В.

13 лютого 2018, 12:07

13 лютого 2018 року Вища рада правосуддя розглянула клопотання заступника Генерального прокурора – керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Холодницького Назара Івановича про продовження строку тимчасового відсторонення голови Дружківського міського суду Донецької області Молібоги Геннадія Вікторовича від здійснення правосуддя у зв’язку з притягненням його до кримінальної відповідальності, яке надійшло до Вищої ради правосуддя 9 лютого 2018 року.

Як поінформувала доповідач – член Вищої ради правосуддя Алла Лесько, з матеріалів клопотання вбачається, що детективами Національного антикорупційного бюро України здійснюється досудове розслідування у кримінальному провадженні, відомості про яке внесено до Єдиного державного реєстру досудових розслідувань за № 52017000000000824 від 23 листопада 2017 року, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого частиною четвертою статті 368 Кримінального кодексу України (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою).

15 грудня 2017 року заступником Генерального прокурора – керівником Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Холодницьким Н.І. подано до Вищої ради правосуддя клопотання про тимчасове відсторонення від здійснення правосуддя голови Дружківського міського суду Донецької області Молібоги Г.В. у зв’язку з притягненням його до кримінальної відповідальності.

Рішенням Вищої ради правосуддя від 16 грудня 2017 року № 4123/0/15-17 голову Дружківського міського суду Донецької області Молібогу Г.В. тимчасово, до 15 лютого 2018 року, відсторонено від здійснення правосуддя у зв’язку з притягненням до кримінальної відповідальності.

З доданих до клопотання матеріалів також вбачається, що ухвалою слідчого судді Солом’янського районного суду міста Києва від 29 грудня 2017 року було задоволено клопотання детектива Національного антикорупційного бюро України, погоджене з прокурором шостого відділу управління процесуального керівництва, підтримання державного обвинувачення та представництва в суді Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Генеральної прокуратури Касьяном А.О., про відсторонення від посади підозрюваного. Відсторонено підозрюваного Молібогу Г.В. від адміністративної посади голови Дружківського міського суду Донецької області до 15 лютого 2018 року.

Також ухвалою слідчого судді Солом’янського районного суду міста Києва від 16 грудня 2017 року до підозрюваного Молібоги Г.В. застосовано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою із можливістю внесення застави у розмірі 70 прожиткових мінімумів для працездатних осіб, що становить 123 340 грн. Строк дії ухвали встановлено до 20 години 13 хвилин 11 лютого 2018 року.

Заступником Генерального прокурора – керівником Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Холодницьким Н.І. 9 лютого 2018 року до Вищої ради правосуддя подано клопотання про продовження строку тимчасового відсторонення голови Дружківського міського суду Донецької області Молібоги Г.В. від здійснення правосуддя у зв’язку з притягненням його до кримінальної відповідальності строком на два місяці.

У клопотанні зазначено, що продовжують існувати обставини, які стали підставою для тимчасового відсторонення судді від здійснення правосуддя. Сторона обвинувачення не мала можливості забезпечити досягнення цілей, заради яких було застосовано тимчасове відсторонення від здійснення правосуддя, протягом дії попереднього рішення у зв’язку зі складністю провадження, проведенням значної кількості першочергових та невідкладних слідчих (розшукових) дій для встановлення обставин вчинення злочину, ініціюванням заходів забезпечення кримінального провадження.

Вища рада правосуддя, заслухавши доповідача – члена ВРП Аллу Лесько, представника Генеральної прокуратури – прокурора шостого відділу управління процесуального керівництва, підтримання державного обвинувачення та представництва в суді Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Генеральної прокуратури України Андрія Касьяна, представника судді – адвокат Геннадія Коника, ухвалила клопотання заступника Генерального прокурора – керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Холодницького Назара Івановича задовольнити, продовжити до 13 квітня 2018 року строк тимчасового відсторонення голови Дружківського міського суду Донецької області Молібоги Геннадія Вікторовича від здійснення правосуддя у зв’язку з притягненням до кримінальної відповідальності.

 Прес-центр судової влади України