Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Скадовським районним судом Херсонської області узагальнено кримінальні провадження щодо неповнолітніх за 2017 рік

30 січня 2018, 19:37

Узагальнення

судової практики розгляду Скадовським районним судом Херсонської області кримінальних проваджень щодо неповнолітніх за 2017 рік

 На виконання плану робіт суду на перше півріччя 2018 року та з метою узагальнення інформації щодо здійснення судочинства проведено узагальнення судової практики розгляду у 2017 році Скадовським районним судом Херсонської області кримінальних проваджень щодо неповнолітніх.

Так, упродовж 2017 року до Скадовського районного суду Херсонської області надійшло 3 справи з обвинувальним актом стосовно 4 неповнолітніх та 1 клопотання про застосування примусових заходів виховного характеру стосовно 1 неповнолітнього.

- 1 кримінальне провадження (657/42/17) щодо  2 неповнолітніх  було направлено до апеляційного суду Херсонської області  для визначення підсудності у зв’язку із відсутністю суддів з повноваженнями.

-  провадження у 1 справі (663/297/17) закрито у зв’язку із відмовою від обвинувачення.

Неповнолітній у даному кримінальному провадженні обвинувачувався за ч.1 ст.162 КК України (порушення недоторканності житла). Кримінальне провадження розглядалося у формі приватного обвинувачення. Під час судового засідання потерпіла  відмовилася від підтримки обвинувачення і ухвалою суду провадження у справі було закрито.

-  у 1 провадженні (663/2114/17) ухвалено вирок, яким затверджено угоду про визнання винуватості.

Вироком суду у даному кримінальному провадженні затверджено угоду про визнання винуватості між прокурором та обвинуваченою.  Неповнолітню обвинувачену визнано винною у вчиненні кримінального злочину, передбаченого ч.1 ст.199 КК України (зберігання, придбання, збут підробленої національної валюти України у виді банкнот) та призначено покарання у вигляді позбавлення волі строком на 3 роки.

На підставі ст.ст. 75, 104 КК України, неповнолітню звільнено від відбування покарання з випробовуванням, з встановленням іспитового строку у 2 роки.

Крім того, у 1 кримінальному провадженні (663/2662/17) задоволено клопотання про застосування примусових заходів виховного характеру.

У даному кримінальному провадженні розглядалось клопотання про застосування примусових заходів виховного характеру стосовно неповнолітнього, за вчинення ним суспільно небезпечного діяння, яке підпадає під ознаки діяння передбаченого ч.1ст.199 (збут підробленої національної валюти України у виді банкнот). Ухвалою суду клопотання було задоволено, до неповнолітнього застосовано примусовий захід виховного характеру у виді передачі його  під нагляд батька строком на 2 роки.

При розгляді зазначених проваджень проблемних питань у суддів не виникало.

За повідомленням прес-служби суду