Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Обвинувачений у збуті наркотиків та зберіганні боєприпасів отримав іспитовий строк

30 січня 2018, 17:26

Білогірський районний суд затвердив угоду про визнання винуватості між прокурором та 67-річним жителем Теофіпольського району. Пенсіонеру інкримінували ч. 2 ст. 307 (незаконний збут особливо небезпечного наркотичного засобу),  ч. 2 ст. 307 (ті самі дії, вчинені повторно) та ч. 1 ст. 263 (незаконне придбання боєприпасів без передбаченого законом дозволу) Кримінального кодексу. Суд призначив чоловікові остаточне покарання у виді позбавлення волі на строк 5 років. Однак, на підставі ст. 75 КК від його відбування звільнив з іспитовим строком в один рік.

На лаві підсудних чоловік опинився за те, що продавав висушені рослини конопель, які є особливо небезпечним наркотичним засобом – канабісом. Всього обвинувачений збув два таких пакунки за ціною по 500 грн. кожен. Крім того, пенсіонер зберігав в своєму будинку знайдені серед мателобрухту набої до нарізної зброї. Згідно з висновком експерта 10 з 15 набоїв виявились придатними для стрільби боєприпасами до спортивно-мисливської нарізної зброї.

Дослідивши обставини справи суд прийшов до висновку про доцільність затвердження угоди і призначення узгодженого сторонами покарання.

Наразі вирок набрав законної сили.

За повідомленням прес-служби суду