Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Судді-спікери Луганського ОАС взяли участь у проектs «Підвищення обізнаності громадськості щодо стану та ходу судової реформи на місцевому та національному рівнях»

30 січня 2018, 14:04

    26 січня 2018 року у м. Сєвєродонецьку відбулося відкрите громадське обговорення Всеукраїнської громадської організації «Комітет виборців України» щодо перебігу судової реформи. Дане громадське обговорення проводилося в рамках проекту «ПІДВИЩЕННЯ ОБІЗНАНОСТІ ГРОМАДСЬКОСТІ ЩОДО СТАНУ ТА ХОДУ СУДОВОЇ РЕФОРМИ НА МІСЦЕВОМУ ТА НАЦІОНАЛЬНОМУ РІВНЯХ», що виконує ВГО «Комітет виборців України», в рамках Програми Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) «Нове правосуддя».

   У заході взяли участь судді-спікери Луганського окружного адміністративного суду, начальник Територіального управління Державної судової адміністрації України в Луганській областi, адвокати, журналісти місцевих телеканалів, друкованих та Інтернет-видань, представники громадських організацій, активісти, лідери громадської думки, експерти, загалом 26 осіб.

      Під час громадського обговорення учасники торкнулись низки питань щодо перебігу судової реформи в Україні та в Луганській області.

    Олексій Свєтіков – Голова правління ЛОВ ВГО КВУ, представив аналітичний звіт «Комітету виборців України» за результатами фокус-групового дослідження, яке відбувалося у листопаді 2017 р. по всіх регіонах України.

    В подальшому по черзі були розглянуті питання:

  • Впровадження електронного суду.
  • Належне фінансування судів і зарплати суддів як основа їх незалежності.
  • Нові інститути системи правосуддя: вища рада правосуддя та громадська рада доброчесності.

    Спікерами з зазначених питань були Ігор Савенко - начальник Територіального управління Державної судової адміністрації України в Луганській областi та Сергій Борзаниця - суддя-спікер Луганського окружного адміністративного суду. В обговорені питань взяли участь адвокати, журналісти, громадські діячі.

    Додатково Ігор Савенко розповів про створення окружних місцевих судів та спростував чутки, що це призведе до припинення розгляду справ у судах Луганської області.

Джерело