Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Постановою Касаційного адміністративного суду підтверджено рішення ВРП щодо відмови у внесенні подання про призначення Джали С.Ю. на посаду судді Мостиського районного суду Львівської області

30 січня 2018, 13:37

Постановою Касаційного адміністративного суду у складі Верховного Суду від 29 січня 2018 року відмовлено у задоволенні позову Джали Сергія Юрійовича до Вищої ради правосуддя, третя особа – Вища кваліфікаційна комісія суддів України, про визнання незаконним та скасування рішення, зобов'язання вчинити певні дії.

У позовній заяві Джала С.Ю. просив суд визнати незаконним рішення Вищої ради правосуддя від 6 червня 2017 року № 1398/0/15-17 «Про відмову у внесенні подання Президентові України про призначення Джали С.Ю. на посаду судді Мостиського районного суду Львівської області»

Нагадаємо, що до Вищої ради юстиції з Верховної Ради України 31 жовтня 2016 року надійшли рекомендація Вищої кваліфікаційної комісії суддів України від 26 грудня 2014 року № 293/бо-14 та матеріали про обрання Джали С.Ю. на посаду судді Мостиського районного суду Львівської області безстроково.

Водночас членом Вищої ради правосуддя під час попереднього розгляду матеріалів про обрання Джали С.Ю. на посаду судді Мостиського районного суду Львівської області виявлено обставини, які свідчать про невідповідність кандидата критерію доброчесності, професійної етики та можуть негативно вплинути на суспільну довіру до судової влади у зв’язку з призначенням вказаного судді на посаду, і такі відомості не були предметом розгляду Вищої кваліфікаційної комісії суддів України, про що членом Ради складено висновок.

Оцінивши в сукупності встановлені факти та обставини, Вища рада правосуддя дійшла висновку, що вони викликають обґрунтований сумнів щодо відповідності Джали С.Ю. критерію доброчесності та професійної етики і  можуть негативно вплинути на суспільну довіру до судової влади.

За результатами голосування Вища рада правосуддя вирішила відмовити у внесенні подання Президентові України про призначення Джали С.Ю. на посаду судді Мостиського районного суду Львівської області.

За повідомленням ВРП