Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Відбулося засідання Комітету зв`язків судів зі ЗМІ та громадськістю в Одесі

30 січня 2018, 12:29

26 січня 2018 року відбулося чергове засідання Комітету зв’язків судів зі ЗМІ і громадськістю.

Засідання проходило в Центрі судової комунікації Одеської області, який базується в Одеському апеляційному господарському суді.

Перше у цьому році засідання під головування судді-спікера Одеського апеляційного господарського суду Тетяни Гладишевої було присвячене обговоренню ряду організаційних питань, а саме: затвердженню стратегії діяльності Комітету та плану роботи на I півріччя 2018 року.

Участь у засіданні прийняв в.о. начальника Територіального управління Державної судової адміністрації України в Одеській області Вячеслав Глушенко, судді-спікери судів всіх юрисдикцій та інстанцій Одеського регіону, перші особи та журналісти провідних телеканалів, друкованих та Інтернет-видань Одеської області, представники від наукової спільноти та громадських організацій.

Стратегію діяльності Комітету презентував суддя-спікер Малиновського районного суду м. Одеси Сергій Черевко. Нагадаємо, на попередньому засіданні Сергія Черевко було обрано координатором Комітету від суддів. Стратегію було підготовлено з урахуванням досвіду та напрацювань, що містяться у Концепції прямих зв’язків судів з громадськістю, схваленої Комунікаційним комітетом системи правосуддя, але з урахуванням цілей та завдань Комітету зв’язків судів зі ЗМІ і громадськістю. Після довготривалого обговорення, Стратегію діяльності з усіма поправками було прийнято одноголосно.

Також, важливим питанням порядку денного було обговорення та затвердження спільного плану роботи, який стане механізмом для реалізації Стратегії. Члени Комітету у I півріччі 2018 року запланували провести ряд просвітницьких заходів, тренінги для журналістів, суддів-спікерів та прес-секретарів з метою покращення професійних навичок у спілкуванні і висвітленні судових справ. Також, було заплановано проведення «Днів відкритих дверей» у судах для дітей старшого шкільного віку та студентів ВНЗ, а також інша просвітницька робота. 

Ще одним з організаційних питань порядку денного було питання щодо включення нового члену до лав Комітету. Хочемо привітати суддю Господарського суду Одеської області Юлію Бездолю, яка за одноголосним рішенням усіх присутніх поповнила ряди Комітету!

Більше фото с засідання можна переглянути на офіційній сторінці суду на Facebook.

За повідомленням прес-служби суду