Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

До одного року іспитового строку "засудили" учні своїх однокласників в імпровізованому судовому засіданні

26 січня 2018, 18:22

 

Два роки позбавлення волі із звільненням від відбування покарання з іспитовим строком в один рік. Такий "вирок" своїм однокласникам винесли учні 9-го класу хмельницького НВК № 6. Сьогодні вони мали нагоду спробувати себе в ролі суддів в імпровізованому судовому засіданні.

 

Судили вони двох підлітків, які вкрали два велосипеди. Фабулу справи учні заздалегідь отримали від працівників установи, тож мали нагоду підготуватись, аби все було максимально наближене до реального кримінального процесу.

З роботою суду учнів знайомили референт прес-служби Юлія Салдан і помічник голови суду Алла Романова.

До перевтілення в служителів Феміди та учасників справи учні відвідали судове засідання із розгляду справи про адміністративне правопорушення. Побачивши реальний процес, молоді люди з ентузіазмом змоделювали свій власний судовий розгляд.

Після ухвалення  "вироку" учні спілкувались з очільником установи Анатолієм Марцинкевичем та  суддями кримінальної палати Сергієм Болотіним та Миколою Матущаком. Володарі мантій ознайомили молодь з роботою суду, розповіли їм про кримінальну відповідальність неповнолітніх, найбільш типові правопорушення, які ними вчиняються. Судді застерегли підлітків від необдуманих вчинків та поганих компаній.

"Сьогодні ви мали нагоду побачити, як все відбувається насправді, а не з екранів телевізорів з певним наперед підготовленим контекстом. І найголовніше: зрозуміли, що судді теж звичайні люди", - резюмував Микола Матущак.

Цим заходом в новому році апеляційний суд розпочав серію Днів відкритих дверей для учнівської та студентської молоді.  Проводяться вони з метою формування правосвідомості підростаючого покоління та налагодження прямої комунікації суду із громадськістю.

За повідомленням прес-служби суду