Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

У Кременчуцькому районному суді Полтавської області відбулася робоча зустріч з приватним виконавцем

26 січня 2018, 13:48

26 січня 2018 року  Кременчуцьким районним судом Полтавської області спільно з приватним виконавцем Скрипник Володимиром Леонідовичем  проведено робочу зустріч на тему «Приватний виконавець у системі виконання судових рішень».

Під час зустрічі обговорювались питання діяльності приватних виконавців, взаємодії  приватних виконавців та суду, розмежування підвідомчості справ між державними та приватними виконавцями, а також яких змін  очікувати від приватних виконавців.

Наприкінці зустрічі приватний виконавець Скрипник Володимир Леонідович охоче надав відповіді суддям та працівникам суду, зокрема вказав: «принцип роботи приватного виконавця та державного – однаковий. Єдина відмінність – це обсяг компетенції. Не всі рішення судів зможе виконувати приватний виконавець. Йдеться про ті соціально-чутливі питання, до яких ще не готові ані приватні виконавці, ані суспільство. Наприклад: відбирати дитину, виконувати рішення, пов’язані з виселенням/вселенням особи, також не може виконувати рішення, де з держави або на користь держави стягуються кошти… І це не повний перелік».

Враховуючи те, що присутні на даному заході вважали, що в умовах сьогодення такі заходи актуальні і необхідні, було заплановано проведення аналогічних зустрічей в подальшому, про що громадськість буде проінформовано шляхом висвітлення прес-анонсу на сайті Кременчуцького районного суду або в засобах масової інформації.

 За повідомленням прес-служби суду