Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Обрано запобіжний захід громадянину, якого підозрюють у розбойних нападах на ювелірний магазин та фінансову установу

26 січня 2018, 11:24

25 січня 2018 року слідчим суддею Ленінського районного суду м. Миколаєва - Кирильчуком Олегом Ігоровичем розглянуто клопотання про застосування міри запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою до громадянина П., якій підозрюється в тому, що 22.01.2018 року приблизно о 12 год. 15 хв., увірвався до приміщення магазину «Топаз», що розташований за адресою: м. Миколаїв, вул. Космонавтів, 81/2, де вчинив розбійний напад на працівника даного магазину Ш., під час якого із погрозою застосування насильства, демонструючи предмет, схожий на пістолет, намагався заволодіти майном вказаного магазину, однак, був помічений працівником вказаного магазину, після чого з місця вчинення злочину зник.

Крім цього, досудовим розслідуванням встановлено, що 22.01.2018 року приблизно о 12 год. 42 хв., П. озброївшись предметом, ззовні схожим на пістолет, увірвався до приміщення відділення ТОВ «Компаньйон фінанс», що розташоване за адресою: м. Миколаїв, пр. Миру, 21, зупинка громадського транспорту «Площа Перемоги», де вчинив розбійний напад на працівника вказаного відділення Б. та заволодів грошовими коштами вказаного відділення в сумі 3000 гривень,   після чого з місця вчинення злочину зник та розпорядився викраденим майном на власний розсуд.

Суд вважав, що наявні достатні підстави вважати про існування ризику  переховування підозрюваного від органів досудового розслідування і суду.

Тяжкість покарання, яке загрожує підозрюваному у разі визнання його винним у вчиненні кримінального правопорушення у сукупності із нетривалим перебуванням підозрюваного у місті Миколаєві з січня 2018 року, його постійне місце проживання у Російській Федерації та наявність міцних соціальних зв'язків за кордоном, зокрема проживання там дружини, свідчить про наявність ризику переховування від органів досудового розслідування та суду.

Вищевказані обставини, а також те, що П. підозрюється у вчиненні кримінальних правопорушень в світлий час доби у громадському місці, свідчить про недостатність застосування більш м’яких запобіжних заходів для запобігання доведеному прокурором ризику.  

Суд, також вважав, що підстав визначати розмір застави у кримінальному провадженні щодо злочину, який вчинений із погрозою застосування насильства – немає.

Клопотання про застосування запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою до підозрюваного П. – задоволено.

До підозрюваного П., 1995 року  народження, застосовано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою на строк шістдесят днів до 18 години 40 хвилин 24 березня 2018 року.

Строк дії ухвали закінчується 24 березня 2018 року.

Ухвала слідчого судді Ленінського районного суду м. Миколаєва Кирильчука О. І. внесена до Єдиного державного реєстру судових рішень.

 За повідомленням прес-служби суду